Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:01 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile consumului de ceai negru

ro

28 Dec, 2014 10:34 2003 Marime text
Obţinut din frunzele arbustului „Camellia sinesis”, ceaiul negru se numără printre cele mai consumate şi populare ceaiuri din lume. Numele îi este dat de culoarea închisă pe care o are. Flavonoidele, manganul şi polifenolii prezenţi în acest ceai menţin muşchii inimii sănătoşi, îmbunătăţesc fluxul sanguin şi previn formarea cheagurilor de sânge, în timp ce antioxidanții din ceaiul negru previn apariţia mai multor tipuri de cancer (de stomac, de sân, ovarian).
 
Ceaiul negru este unul dintre cele mai eficiente remedii în ceea ce priveşte reducerea procentului de grăsimi din organism. Datorită proprietăţilor sale, este recomandat, în special, persoanelor care se confruntă cu probleme renale, digestive sau cardiace. Printre alte beneficii ale consumului de ceai negru se numără stimularea sistemului nervos, îmbunătăţirea digestiei şi energizarea organismului. Deoarece conţine vitaminele B2, C, E, zinc, potasiu, magneziu, tanini şi polifenoli, ceaiul negru are efecte pozitive pentru piele: contribuie la reducerea ridurilor, reduce cearcănele şi oferă un aspect sănătos pielii, pe care o protejează de razele UV. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii