Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile consumului de mei

ro

04 Jan, 2015 00:00 4700 Marime text
Meiul, originar din China, este o plantă erbacee cultivată din cele mai vechi timpuri. Seminţele acestei cereale pot avea culoarea albă, galbenă, gri, roşie sau maro. Meiul reprezintă o sursă excelentă de fier, fibre şi proteine cu puţine calorii. De asemenea, conţine şi cantităţi importante de siliciu, magneziu, potasiu şi o cantitate moderată de vitamina E. Ca majoritatea seminţelor şi a cerealelor integrale, meiul este foarte bogat în enzime digestive. 
 
Consumul acestei cereale reduce migrenele, calmează astmul, scade presiunea sangvină, cât şi riscul de atac de cord. În acelaşi timp, contribuie la scăderea nivelului de colesterol în sânge şi protejează inima. Meiul dezvoltă şi repară ţesuturile organismului, ajută la prevenirea litiazei biliare, accelerează tranzitul intestinal şi reduce secreţia biliară. Alcalin şi uşor de digerat, meiul are acţiune probiotică, nu provoacă alergii şi reduce nivelul trigliceridelor din sânge.
 
Meiul este motorul digestiei, oferă organismului mai multă energie, combate aciditatea şi împiedică dezvoltarea ciupercilor. În plus, combate indigestia cronică, gazele, balonările, greaţa, ulceraţiile stomacale, respiraţia urât mirositoare şi hiperaciditatea. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii