Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce legătură există între consumul de pâine albă şi obezitate?

ro

17 Jun, 2014 00:00 1442 Marime text
Informaţia potrivit căreia dacă ai grijă de greutatea ta, atunci trebuie să ai grijă la cantitatea de pâine albă pe care o mănânci nu mai este un mit. Medicii au demonstrat că riscul de obezitate creşte considerabil la persoanele care consumă zilnic două sau mai multe porţii de pâine albă.
Cercetătorii din Spania au urmărit obiceiurile alimentare şi greutatea a peste 9.200 de studenţi, pentru o perioadă de cinci ani.

Rezultatele au demonstrat că persoanele care au consumat, în paralel, pâine albă şi pâine din cereale integrale şi-au menţinut greutatea şi nu nici au manifestat tendinţe de a lua în greutate. În schimb, cei care au consumat doar pâine albă s-au dovedit cu 40% mai predispuşi la a dezvolta afecţiuni precum obezitatea. Indicele glicemic creşte şi, odată cu el, şi viteza cu care zahărul este eliberat în organism. Astfel creşte nivelul de insulină şi apar fluctuaţii de energie, dereglări ale metabolismului şi problemele cu greutatea. Se pare că România este pe primul loc în Europa la consumul de pâine albă.

Deşi conţine E-urile aprobate la nivel european, medicii atrag atenţia că aceste substanţe, consumate în cantităţi mari, sunt totuşi periculoase.
Aceasta este concluzia unui studiu prezentat la Congresul European asupra Obezităţii, desfăşurat în Bulgaria pe 30 mai, anul acesta, rezultatele fiind încă preliminare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii