Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul de anason creşte pofta de mâncare

ro

13 Feb, 2015 10:32 3434 Marime text
Anasonul este o plantă aromatică, erbacee, anuală, originară din Asia Mică, dar care s-a răspândit apoi atât în Europa, cât şi în alte continente. De la anason se folosesc, în scop medicinal, fructele, numite seminţe. Seminţele de anason conţin uleiuri volatile, substanţe proteice, cumarine, flavonoide, steroli.
 
Anasonul are efect antispastic, expectorant, expectonic digestiv, diuretic, vermifug, emenagog, carminativ, eupeptic şi antiseptic. Datorită acestor proprietăţi, ceaiul de anason îmbunătăţeste digestia şi creşte pofta de mâncare, contribuie la normalizarea secreţiilor digestive, pancreatice, intestinale şi biliare, reduce spasmele şi balonarea. De asemenea, normalizează secreţia de lapte la lăuze şi asigură buna funcţionare a sistemului digestiv.
 
Ceaiul de anason este indicat şi în cazuri de anorexie, insuficienţă pancreatică, indigestii, dismenoree, dureri menstruale, infecţii respiratorii, traheite, bronşite, tuse spastică, astm, gripă şi astenie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii