Sănătate Ceaiul de gălbenele, acţiune detoxifiantă asupra ficatului
Sănătate: Ceaiul de gălbenele, acţiune detoxifiantă asupra ficatului
20 Feb, 2016 12:01
ZIUA de Constanta
2331
Marime text
Gălbenelele reprezintă o sursă importantă de flavonoide, carotenoizi, vitamina C, substanţe proteice şi amare. Ceaiul de gălbenele are proprietăţi antioxidante, antimicrobiene, antiseptice, antiinflamatorii, cicatrizante şi antiparazitare. Acesta are proprietatea de a calma durerile menstruale, mai ales la persoanele anemice, poate regla ciclul menstrual prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. De asemenea, poate vindeca infecţiile şi calma pielea iritată.
Consumat zilnic, acest ceai are efect detoxifiant, îmbunătăţeşte aspectul pielii, deoarece stimulează producţia de colagen, o substanţă care asigură elasticitatea, supleţea şi fermitatea pielii. Datorită efectelor sale antiinflamatorii şi antiseptice, ceaiul de gălbenele este folosit pentru a combate iritaţiile pielii. Totodată, acest ceai previne afecţiunile gastrointestinale şi ameliorează gastritele hiperacide. Consumat frecvent, ceaiul de gălbenele întăreşte sistemul imunitar şi are acţiune detoxifiantă asupra ficatului şi vezicii biliare. Antioxidanţii din gălbenele protejează celulele organismului de efectul dăunător al stresului oxidativ, scăzând astfel riscul de inflamaţii în corp. Stările de congestie nazală se pot ameliora semnificativ cu ajutorul inhalaţiilor cu ceai de gălbenele. Consumul acestui ceai este contraindicat în timpul sarcinii şi în perioada alăptării.
Consumat zilnic, acest ceai are efect detoxifiant, îmbunătăţeşte aspectul pielii, deoarece stimulează producţia de colagen, o substanţă care asigură elasticitatea, supleţea şi fermitatea pielii. Datorită efectelor sale antiinflamatorii şi antiseptice, ceaiul de gălbenele este folosit pentru a combate iritaţiile pielii. Totodată, acest ceai previne afecţiunile gastrointestinale şi ameliorează gastritele hiperacide. Consumat frecvent, ceaiul de gălbenele întăreşte sistemul imunitar şi are acţiune detoxifiantă asupra ficatului şi vezicii biliare. Antioxidanţii din gălbenele protejează celulele organismului de efectul dăunător al stresului oxidativ, scăzând astfel riscul de inflamaţii în corp. Stările de congestie nazală se pot ameliora semnificativ cu ajutorul inhalaţiilor cu ceai de gălbenele. Consumul acestui ceai este contraindicat în timpul sarcinii şi în perioada alăptării.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii