Sănătate Ceaiul de urzici vitaminizează, detoxifică şi mineralizează organismul
Sănătate: Ceaiul de urzici vitaminizează, detoxifică şi mineralizează organismul
24 Feb, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
1995
Marime text
Urzicile se numără printre cele mai bogate plante în substanţe benefice pentru corpul uman, ele ajută la detoxifierea şi la regenerarea organismului. Urzicile conţin substanţe de natură proteică şi glucidică, un număr mare de aminoacizi, vitaminele B2, K şi C, acid pantotenic, beta caroten, săruri de calciu, fier, siliciu, magneziu şi potasiu. Urzicile utilizate ca atare, sub formă de tincturi sau ceai, vitaminizează, detoxifică şi mineralizează organismul.
Consumul ceaiului de urzici combate astenia de primăvară, întăreşte firele de păr şi combate căderea părului. De asemenea, acest ceai ajută la reducerea retenţiei de apă, la eliminarea stărilor de anemie şi la recuperarea energiei după naştere. Tot acest ceai reduce simptomele cauzate de artrită. Datorită efectelor antiinflamatorii pe care le are, ceaiul de urzici este de mare ajutor în reducerea durerilor provocate de osteoartrite, tendinite, artrită reumatoidă sau gută.
Utilizat extern, ceaiul de urzici activează regenerarea ţesuturilor şi epitelizarea lor. Acesta este folosit cu precădere în tratamentele de natură cosmetică, deoarece îmbunătăţeşte aspectul tenului, făcându-l mai curat şi mai sănătos. De asemenea, compresele cu ceai de urzici ajută la cicatrizarea rănilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii