Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cele mai indicate alimente pentru sezonul estival

ro

11 Jun, 2014 00:00 2194 Marime text
S-a dovedit că ideea potrivit căreia vara facem alegeri mai sănătoase în ceea ce priveşte dieta este un mit. Şi vara, la fel ca în orice alt anotimp, ne lăsăm atraşi de tentaţiile culinare ce abundă în calorii şi de aceea este indicat să ştim care sunt alimentele cele mai indicate pentru acest sezon şi de ce.
Porumbul, fără prea multă sare sau unt, are un conţinut ridicat de fibre, invers proporţional cu nivelul de calorii. Fie că alegi să-l consumi fiert, în salate, sau simplu, copt, porumbul este o alegere ideală pentru vară.
Pentru o hidratare eficientă într-o zi lungă de vară, alege o felie de pepene roşu, delicios. Cu doar 44 de calorii la o porţie de 100 de grame, pepenele conţine şi licopeină, substanţă importantă în lupta cu cancerul.
Ceaiul proaspăt, rece, garantează aportul a numeroşi antioxidanţi, în acelaşi timp fiind lipsit de calorii. Negru sau verde, ceaiul este excelent pentru sănătate şi siluetă. Condiţia este ca acesta să nu fie din comerţ, ci preparat chiar de tine.
Zucchini este ideal pentru o masă uşoară de vară. La numai 20 de calorii pe suta de grame, nu conţine grăsimi şi colesterol, iar o singură porţie îţi garantează aportul a 35% din doza zilnică recomandată de vitamina C.
Creveţii au un conţinut ridicat de proteine, acţionând ca un energizant natural. O porţie de 100 de grame de creveţi garantează aportul a aproximativ 14% din cantitatea zilnică recomandată de fier, având mai puţin de 100 de calorii, dovedindu-se ideal atât ca gustare rapidă, cât şi ca un preparat consistent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii