Sănătate Cinci tipuri de lapte şi proprietăţile lor
Sănătate: Cinci tipuri de lapte şi proprietăţile lor
06 Jan, 2015 09:32
ZIUA de Constanta
1607
Marime text
Laptele de capră este cel mai apropiat ca structură proteică de laptele matern şi este bogat în fier, calciu, fosfor, magneziu şi acizi graşi. Laptele de capră stimulează sistemul imunitar, protejează împotriva cancerului de sân, oferă energie şi protecţie cardiovasculară şi, în plus, este un antiinflamator natural.
Laptele de vacă are în compoziţia sa calciu, potasiu, vitaminele B, D şi acizi graşi esenţiali. Tot el scade riscul de infertilitate, întăreşte sistemul imunitar şi este recomandat persoanelor care vor să ia în greutate şi celor care vor să crească masa musculară.
Laptele din soia este sărac în calorii şi bogat în proteine, lecitină, fibre, izoflavone, calciu, mangan, vitaminele B1 şi B3. Laptele din soia întăreşte sistemul imunitar, menţine densitatea osoasă, previne depozitarea grăsimilor din sânge pe pereţii vaselor de sânge şi asigură buna funcţionare a creierului.
Pe de altă parte, laptele de cocos are cel mai mic conţinut de sodiu, însă este bogat în vitaminele C, E, B1, B3 şi B5, în fier, calciu, fosfor şi magneziu. Laptele de cocos oferă o elasticitate mai bună a pielii, întârzie procesul de îmbătrânire şi reduce nivelul colesterolului.
Laptele de migdale conţine fibre, proteine, magneziu, seleniu, fier, potasiu, calciu, vitamina E şi fitonutrienţi. Acest lapte combate anemia, ajută la consolidarea oaselor şi a dinţilor, îmbunătăţeşte sistemul muscular, menţine tensiunea arterială normală şi previne bolile cardiovasculare.
Laptele de vacă are în compoziţia sa calciu, potasiu, vitaminele B, D şi acizi graşi esenţiali. Tot el scade riscul de infertilitate, întăreşte sistemul imunitar şi este recomandat persoanelor care vor să ia în greutate şi celor care vor să crească masa musculară.
Laptele din soia este sărac în calorii şi bogat în proteine, lecitină, fibre, izoflavone, calciu, mangan, vitaminele B1 şi B3. Laptele din soia întăreşte sistemul imunitar, menţine densitatea osoasă, previne depozitarea grăsimilor din sânge pe pereţii vaselor de sânge şi asigură buna funcţionare a creierului.
Pe de altă parte, laptele de cocos are cel mai mic conţinut de sodiu, însă este bogat în vitaminele C, E, B1, B3 şi B5, în fier, calciu, fosfor şi magneziu. Laptele de cocos oferă o elasticitate mai bună a pielii, întârzie procesul de îmbătrânire şi reduce nivelul colesterolului.
Laptele de migdale conţine fibre, proteine, magneziu, seleniu, fier, potasiu, calciu, vitamina E şi fitonutrienţi. Acest lapte combate anemia, ajută la consolidarea oaselor şi a dinţilor, îmbunătăţeşte sistemul muscular, menţine tensiunea arterială normală şi previne bolile cardiovasculare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii