Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum poţi trata gripa şi răceală cu ceaiuri

ro

25 Oct, 2015 00:00 1892 Marime text
Răceala şi gripa sunt două boli care pot fi cu greu evitate, mai ales în această perioadă a anului. Ceaiurile cu efecte energizante, expectorante sau revitalizante pot ameliora sau chiar grăbi vindecarea. Simptomele gripei (tuse, răguşeală, migrene) pot fi tratate cu infuzii din plante. Considerate a fi unele dintre cele mai bune leacuri, ele au rolul de a sprijini organismul în procesul de vindecare.
 
Ceaiul de pătlagină, spre exemplu, este extrem de bun pentru tusea expectorantă, fiind recomandat persoanelor care tuşesc. Totodată, acest ceai are proprietăţi calmante. Ceaiul din muguri de pin este un ceai antiseptic, antiinflamator, diuretic şi tonic, fiind recomandat pentru infecţii respiratorii, bronşite, traheite, laringite, tuse sau gripă. Acest ceai se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Se consumă două-trei căni cu ceai pe zi.
 
Ceaiul din cimbrişor de câmp, cunoscut şi sub denumirea de „antibioticul săracului”, datorită multiplelor sale proprietăţi, are efecte expectorante, antiseptice, pulmonare, antiastmatice, sudorifice şi antitusive. Acest ceai are efect curativ în laringite, traheite, gripă, bronşite, infecţii respiratorii, tuse convulsivă şi tuberculoză. Totodată, şi ceaiul din frunze de podbal este util în afecţiunile aparatului respirator. Se prepară o infuzie din două linguriţe de frunze la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi.
 
Ceaiul de limba cerbului este folosit pentru tratarea răcelilor, ajutând la curăţarea bronhiilor, dar şi în problemele pulmonare. Acest ceai calmează tusea, eliberează căile respiratorii şi ajută la scăderea febrei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii