Sănătate Cum se transformă alimentele considerate bune în dușmanii curelor de detoxifiere
Sănătate: Cum se transformă alimentele considerate bune în dușmanii curelor de detoxifiere
13 Jan, 2015 09:08
ZIUA de Constanta
1420
Marime text
Detoxifierea organismului este chiar recomandată de majoritatea nutriţioniştilor în această perioadă, însă nu după ureche!
Se pare că multe dintre alimentele pe care le consumăm pentru a fi mai sănătoşi intră în conflict cu multe medicamente uzuale, pe care le luăm în mod frecvent pentru diferite afecţiuni, de exemplu cu tratamentul pentru o banală răceală sau cu medicamentele pentru inimă, iar cine nu ştie să le asocieze riscă să se simtă mult mai rău decât înainte de a începe cura de detoxifiere.
De cele mai multe ori, farmacistul nu ne atenţionează şi nici nu are de unde să ştie că antihipertensivele oferite ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. Dacă astfel de medicamente sunt administrate în aceeaşi perioadă în care ţinem o cură de detox, bazată pe legume verzi, bogate în vitamina K, poate exista un risc crescut de hemoragie.
Iar lista alimentelor care intră în conflict cu medicamentele este lungă. Şi cum după Sărbători mulţi vor să mănânce mai uşor, se aruncă în raioanele de vegetale din supermarket-uri, fără a ţine cont de avertismentele doctorilor.
O jumătate de pahar de suc de grepfruit poate chiar să tripleze efectul antibioticelor şi poate chiar să anuleze eficienţa anticoncepţionalelor orale.
Acelaşi efect îl au asupra antibioticelor şi lactatele. Produsele bogate în calciu, cum sunt lactatele (laptele, brânza etc.), pot interacţiona cu anumite substanţe din medicamente şi pot inhiba acţiunea acestora, făcându-le ineficiente.
La fel de multă atenţie trebuie să acordăm şi suplimentelor alimentare folosite în curele de detoxifiere. Medicii sunt de părere că uleiul de peşte, care are un conţinut crescut de acizi graşi Omega 3, asociat cu anticoagulantele creşte riscul de hipertensiune, iar suplimentele cu spirulină pot declanşa o criză de gută la pacienţii care au deja o predispoziţie şi au mâncat multă carne de Sărbători.
http://www.csid.ro/diet-sport/detoxifiere/pericolele-detoxifierii-dupa-ureche-11893056/
Se pare că multe dintre alimentele pe care le consumăm pentru a fi mai sănătoşi intră în conflict cu multe medicamente uzuale, pe care le luăm în mod frecvent pentru diferite afecţiuni, de exemplu cu tratamentul pentru o banală răceală sau cu medicamentele pentru inimă, iar cine nu ştie să le asocieze riscă să se simtă mult mai rău decât înainte de a începe cura de detoxifiere.
De cele mai multe ori, farmacistul nu ne atenţionează şi nici nu are de unde să ştie că antihipertensivele oferite ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. Dacă astfel de medicamente sunt administrate în aceeaşi perioadă în care ţinem o cură de detox, bazată pe legume verzi, bogate în vitamina K, poate exista un risc crescut de hemoragie.
Iar lista alimentelor care intră în conflict cu medicamentele este lungă. Şi cum după Sărbători mulţi vor să mănânce mai uşor, se aruncă în raioanele de vegetale din supermarket-uri, fără a ţine cont de avertismentele doctorilor.
Grepfrutul, spanacul, salata verde, lămâile...
Teoretic, toate aceste super-alimente bogate în vitamine sunt considerate adevărate minuni pentru sănătate. Practic, însă, dacă le asociem cu anumite medicamente, acestea se pot transforma în cei mai mari duşmani.O jumătate de pahar de suc de grepfruit poate chiar să tripleze efectul antibioticelor şi poate chiar să anuleze eficienţa anticoncepţionalelor orale.
Acelaşi efect îl au asupra antibioticelor şi lactatele. Produsele bogate în calciu, cum sunt lactatele (laptele, brânza etc.), pot interacţiona cu anumite substanţe din medicamente şi pot inhiba acţiunea acestora, făcându-le ineficiente.
Lactatele ne cresc tensiunea
Brânzeturile fermentate conţin anumiţi compuşi care pot interfera cu acţiunea antidepresivelor şi pot duce la apariţia unor crize de hipertensiune.La fel de multă atenţie trebuie să acordăm şi suplimentelor alimentare folosite în curele de detoxifiere. Medicii sunt de părere că uleiul de peşte, care are un conţinut crescut de acizi graşi Omega 3, asociat cu anticoagulantele creşte riscul de hipertensiune, iar suplimentele cu spirulină pot declanşa o criză de gută la pacienţii care au deja o predispoziţie şi au mâncat multă carne de Sărbători.
http://www.csid.ro/diet-sport/detoxifiere/pericolele-detoxifierii-dupa-ureche-11893056/
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii