Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce să consumăm quinoa

ro

12 Feb, 2015 09:26 2780 Marime text
O plantă care face parte din familia cerealelor, quinoa are în compoziţia sa toţi aminoacizii esenţiali. Boabele de quinoa conţin proteine mai uşor digerabile comparativ cu cele din carne, dar şi acid linoleic, fibre, vitaminele A, B, C, D, E şi K, minerale, precum calciu, fier, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, seleniu şi zinc. Alături de lucernă, aloe vera, orzul verde şi seminţele de in, quinoa face parte din categoria superalimentelor.

Este foarte bogată în fibre care ajută la menţinerea unei bune funcţionări a sistemului cardiovascular şi la reducerea riscului unor tipuri de cancer. De asemenea, quinoa reduce cantitatea de grăsimi din sânge şi previne formarea plăcilor de aterom, reducând astfel riscul unui atac de cord.
 
Tot quinoa întăreşte sistemul imunitar şi rinichii, combate oboseala, balonarea, indigestia cronică şi anemia. Totodată, ajută la întărirea oaselor şi a cartilajelor, combate artrita şi degradarea oaselor. În plus, quinoa acţionează ca un prebiotic, hrăneşte microflora intestinală şi încurajează bacteriile benefice din intestine. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii