Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 27 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Despre anemie şi alimentele care ajută la refacerea sângelui

ro

23 Jan, 2016 00:00 13460 Marime text
Fierul este un mineral ce contribuie la producerea globulelor roşii ale sângelui, care, la rândul lor, facilitează transportul oxigenului de la plămâni spre toate celulele corpului. Atunci când nivelul de fier din organism scade, globulele roşii sunt puţine şi mici, şi astfel apare anemia. Printre simptomele deficitului de fier se numără respiraţia greoaie, starea de slăbiciune şi bătăile puternice ale inimii. În majoritatea cazurilor, anemia este tratată ca o afecţiune, dar este mai degrabă un simptom al altei probleme, cum ar fi ulcerul gastroduodenal, menstruaţia abundentă sau astenia. Cea mai frecventă cauză a anemiei este deficienţa de fier, însă aceasta poate apărea şi din cauza deficienţei de vitamina B12 şi acid folic.
 
Cele mai eficiente metode de remediere a anemiei sunt cele pe bază de plante sau alimente care ajută la îmbunătăţirea producţiei de globule roşii din sânge, responsabile de transportul oxigenului către toate celulele corpului. Printre alimentele care ajută la refacerea sângelui se numără prunele, sfecla roşie, spanacul, păpădia, murele, măceşele, coacăzele, zmeura, ardeiul iute, urzica, pătrunjelul, morcovii, salata verde, lintea, fasolea, varza albă şi napii. Alimentul de origine animală cel mai bogat în fier este ficatul. De asemenea, carnea roşie reprezintă o sursă excelentă de fier.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii