Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Efectele benefice ale consumului de curry

ro

04 Dec, 2014 00:00 2111 Marime text
Un aliment extrem de apreciat pentru gustul său puternic, curry are numeroase beneficii pentru sănătate. Este o mixtură formată din mai multe condimente: coriandru, schinduf, şofran, ghimbir, nucşoară. Unele pudre de curry sunt picante, iar altele, mai dulci. Conţine cantităţi impresionante de antioxidanţi şi vitaminele B3, B6, C. De asemenea, conţine curcumin, care, potrivit cercetătorilor, îmbunătăţeşte funcţiile inimii, scade riscurile insuficienţei cardiace şi elimină particulele de zahăr din sânge. Coriandrul din pudra de curry contribuie la eliminarea metalelor grele şi a toxinelor depozitate în organism.

Datorită proprietăţilor sale, curry are efecte benefice asupra sistemului nervos, prevenind pierderea memoriei. În acelaşi timp, luptă împotriva formării celulelor canceroase şi menţine celulele tinere. Tot curry stă la baza mai multor cure de slăbire, datorită capacităţii sale de ardere a grăsimilor. Conform unui studiu realizat în Thailanda, persoanele care consumă în fiecare zi o cantitate mică de curry au şanse mai mici de a se îmbolnăvi de diabet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii