Sănătate Fructe cu puţine calorii, importante pentru funcţionarea corectă a organismului
Sănătate: Fructe cu puţine calorii, importante pentru funcţionarea corectă a organismului
27 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2280
Marime text
Cu doar 35 de calorii la 100 de grame, căpşunile sunt bogate în apă, vitamine, minerale, proteine, uleiuri volatile şi polifenoli cu rol antioxidant. Aceste fructe sunt recomandate în anemie, hipertensiune arterială, purificarea sângelui, reumatism şi afecţiuni renale. Au un puternic efect antibiotic, antiinflamator, nutritiv şi remineralizant.
Pe de altă parte, o sută de grame de zmeură conţine 38 de calorii. Aceste fructe sunt bogate în minerale şi vitamine, fiind recomandate în afecţiuni pulmonare, candidoză digestivă, constipaţie, îmbătrânire prematură şi diferite tipuri de cancer. Piersicile au 48 de calorii la suta de grame (cam trei piersici). Conţin vitaminele A, C şi E, dar şi complexul vitaminic B, fier, magneziu, fosfor, cupru, seleniu, fitonutrienti, antioxidanţi şi carotenoizi. Antioxidanţii ajută în lupta cu afecţiunile cardiovasculare şi cancerul, fosforul favorizează echilibrarea sistemului nervos, iar conţinutul bogat de fibre reglează digestia şi combate insomnia.
Afinele au 57 de calorii la 100 de grame, sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre. Aceste fructe sunt benefice pentru sistemul digestiv, dar şi pentru îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive. Flavonoidele din afine protejează organismul împotriva tulburărilor neurologice (Alzheimer sau Parkinson). Consumul frecvent de afine previne apariţia cancerului, favorizează scăderea greutăţii corporale şi reduce riscul degenerării maculare, principala cauză a pierderii vederii.
Şi prunele conţin puţine calorii. Consumate în mod regulat, ele elimină toxinele, întăresc imunitatea, reglează tranzitul intestinal, ajută în tratarea anemiei şi favorizează buna funcţionare a sistemului nervos.
Pe de altă parte, o sută de grame de zmeură conţine 38 de calorii. Aceste fructe sunt bogate în minerale şi vitamine, fiind recomandate în afecţiuni pulmonare, candidoză digestivă, constipaţie, îmbătrânire prematură şi diferite tipuri de cancer. Piersicile au 48 de calorii la suta de grame (cam trei piersici). Conţin vitaminele A, C şi E, dar şi complexul vitaminic B, fier, magneziu, fosfor, cupru, seleniu, fitonutrienti, antioxidanţi şi carotenoizi. Antioxidanţii ajută în lupta cu afecţiunile cardiovasculare şi cancerul, fosforul favorizează echilibrarea sistemului nervos, iar conţinutul bogat de fibre reglează digestia şi combate insomnia.
Afinele au 57 de calorii la 100 de grame, sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre. Aceste fructe sunt benefice pentru sistemul digestiv, dar şi pentru îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive. Flavonoidele din afine protejează organismul împotriva tulburărilor neurologice (Alzheimer sau Parkinson). Consumul frecvent de afine previne apariţia cancerului, favorizează scăderea greutăţii corporale şi reduce riscul degenerării maculare, principala cauză a pierderii vederii.
Şi prunele conţin puţine calorii. Consumate în mod regulat, ele elimină toxinele, întăresc imunitatea, reglează tranzitul intestinal, ajută în tratarea anemiei şi favorizează buna funcţionare a sistemului nervos.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii