Sănătate Iată care sunt principalele beneficii pe care usturoiul le are asupra sănătăţii tale!
Sănătate: Iată care sunt principalele beneficii pe care usturoiul le are asupra sănătăţii tale!
27 Sep, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
1995
Marime text
Hrănitor, usturoiul este des folosit în bucătărie, datorită aromei sale specifice şi multiplelor efecte uimitoare pe care le are asupra organismului. Graţie proprietăţilor sale antivirale, antibacteriene, antifungice şi antioxidante, usturoiul este un aliment-medicament. Are în compoziţia sa, printre altele, vitaminele B şi C, sodiu, potasiu, calciu, mangan, fier, zinc, cupru, ulei volatil, sulf şi seleniu.
Acest aliment ţine departe infecţiile virale şi bacteriene, tratează unele infecţii ale pielii şi împiedică formarea de cheaguri în organism. Dacă ştii că ai probleme de coagulare a sângelui, mănâncă în fiecare zi, pe stomacul gol, un căţel de usturoi. Alicina prezentă în usturoi blocheza activitatea unei proteine care poate duce la creşterea tensiunii arteriale.
Usturoiu, de asemenea, este un remediu excelent pentru astm, hipertensiune arterială, afecţiuni gastrointestinale şi infecţii la nivelul tractului respirator. Proprietăţile anti-cancer ale usturoiului au legătură cu sulfurile de alil pe care le conţine. Potrivit unui studiu, sulfură de dialil din usturoi inhibă transformarea unui compus asociat cu riscul crescut de cancer la sân.
Acest aliment ţine departe infecţiile virale şi bacteriene, tratează unele infecţii ale pielii şi împiedică formarea de cheaguri în organism. Dacă ştii că ai probleme de coagulare a sângelui, mănâncă în fiecare zi, pe stomacul gol, un căţel de usturoi. Alicina prezentă în usturoi blocheza activitatea unei proteine care poate duce la creşterea tensiunii arteriale.
Usturoiu, de asemenea, este un remediu excelent pentru astm, hipertensiune arterială, afecţiuni gastrointestinale şi infecţii la nivelul tractului respirator. Proprietăţile anti-cancer ale usturoiului au legătură cu sulfurile de alil pe care le conţine. Potrivit unui studiu, sulfură de dialil din usturoi inhibă transformarea unui compus asociat cu riscul crescut de cancer la sân.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii