Sănătate Importanţa vitaminei E
Sănătate: Importanţa vitaminei E
21 Dec, 2014 09:20
ZIUA de Constanta
1526
Marime text
Vitamina E sau alfa-tocoferolul este un puternic antioxidant, care protejează celulele organismului de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi. Vitamina E face parte din grupul liposolubilelor, respectiv al substanţelor care se dizolvă în grăsimi. Deoarece intervine în reglarea funcţiilor diferitelor glande cu secreţie internă, vitamina E a mai fost numită şi hormono-vitamina.
Vitamina E este prezentă în metabolismul glucidelor şi al lipidelor, favorizând depunerile glicogenului în ţesuturi. Această vitamină este cunoscută pentru rolul pe care îl are în procesul de reproducere, de asemenea, protejează vitamina A, intervine în sinteza nucleo-proteinelor şi are un rol important în ceea ce priveşte dezvoltarea embrionului, precum şi în buna funcţionare a ţesutului nervos şi muscular. Vitamina E previne atacurile de inimă, infarctul şi varicele. În acelaşi timp, poate preveni bolile de rinichi. Vitamina E este indicată şi în unele tulburări neuro-vasculo-musculare, în hepatite, unele forme de scleroză, psoriazis şi acnee. Printre cele mai importante surse de vitamina E se numără germenii de grâu, fasolea, mazărea, făina integrală, mălaiul, varza roşie, spanacul, salata, pătrunjelul şi nucile.
Vitamina E este prezentă în metabolismul glucidelor şi al lipidelor, favorizând depunerile glicogenului în ţesuturi. Această vitamină este cunoscută pentru rolul pe care îl are în procesul de reproducere, de asemenea, protejează vitamina A, intervine în sinteza nucleo-proteinelor şi are un rol important în ceea ce priveşte dezvoltarea embrionului, precum şi în buna funcţionare a ţesutului nervos şi muscular. Vitamina E previne atacurile de inimă, infarctul şi varicele. În acelaşi timp, poate preveni bolile de rinichi. Vitamina E este indicată şi în unele tulburări neuro-vasculo-musculare, în hepatite, unele forme de scleroză, psoriazis şi acnee. Printre cele mai importante surse de vitamina E se numără germenii de grâu, fasolea, mazărea, făina integrală, mălaiul, varza roşie, spanacul, salata, pătrunjelul şi nucile.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii