Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Kaki, fructul sănătăţii şi al frumuseţii

ro

24 Nov, 2014 00:00 6977 Marime text
O alternativă ideală la dulciurile nesănătoase, kaki, un fruct exotic mai puţin cunoscut, are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii şi a frumuseţii. Kaki are culoarea portocalie, iar forma sa este asemănătoare cu cea a unei roşii. I se mai spune hurmaua chinezească sau persimon. Gustul extrem de plăcut şi conţinutul nutriţional sănătos îl recomandă în meniul zilnic.
Conţine vitaminele A, C, B şi P, calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu, glucoză şi tanini. Bogat în carbohidraţi de bună calitate şi în antioxidanţi, acest fruct creşte imunitatea, previne bolile de sezon şi virozele respiratorii. Mai mult de atât, kaki acţionează ca un scut împotriva infecţiilor pulmonare.
 
Datorită conţinutului bogat în fibre, kaki contribuie la tratarea constipaţiei şi a balonării. Magneziul conţinut de kaki ajută la combaterea depresiei şi a stărilor de oboseală, în timp ce vitamina A îmbunătăţeşte acuitatea vizuală. De asemenea, acest fruct stimulează activitatea creierului, revigorează organismul, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi oferă o senzaţie de saţietate. Aproape lipsit de grăsimi, kaki este recomandat în curele de slăbire.
 
Deoarece este bogat în vitaminele de care o piele sănătoasă are nevoie, kaki este utilizat în cosmetică. Este indicat mai ales în cazul pielii uscate sau arse de soare. Pentru tenul acneic, se recomandă aplicarea unei măşti. În acest caz, se amestecă pulpa fructului şi un gălbenuş de ou. Masca obţinută se aplică uniform pe faţă. După 15 minute, se clăteşte cu apă rece.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii