Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Laptele de soia, o sursă excelentă de proteine şi vitamine din grupul B-urilor

ro

14 Dec, 2015 00:00 1727 Marime text
Produsele din soia sunt hrănitoare şi extrem de benefice pentru sănătatea organismului. De exemplu, laptele de soia este cel mai simplu produs din soia şi se obţine prin înmuierea boabelor de soia în apă şi apoi adăugarea acestora în blender împreună cu apă. Acest lapte reprezintă o sursă excelentă de proteine şi vitamine din grupul B-urilor, însă este lipsit de vitamina D. El poate fi păstrat în frigider între şapte şi zece zile.
 
Tofu sau brânza de soia este un produs fin, bogat în proteine şi foarte slab în grăsimi, fiind asociat cu scăderea nivelului de colesterol din sânge. Această brânză poate fi consumată cu salate şi supe. Miso este o pastă obţinută din boabe de soia, o cereală (de regulă orez, orz) şi sare. Amestecul obţinut este lăsat la fermentat de la trei luni la un an, pentru a produce enzime sănătoase. Din pasta de miso se pot prepara supe extrem de populare în bucătăria japoneză. Această supă este benefică, deoarece stimulează digestia şi energizează corpul.
 
Soia verde sau edamame are un gust dulceag, putând fi consumată ca snack sau în salate. Soia verde aduce un aport nutriţional deosebit, fiind o sursă naturală de antioxidanţi şi isoflavoinizi. Aceştia ajută nu numai la distrugerea radicalilor liberi din organism, ci şi la întărirea sistemului imunitar şi la diminuarea riscului de cancer.
 
   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii