Sănătate Murăturile, bogate în antioxidanţi şi vitamine, cresc imunitatea
Sănătate: Murăturile, bogate în antioxidanţi şi vitamine, cresc imunitatea
19 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
1961
Marime text
Consumul murăturilor fermentate natural în saramură are beneficii în tratarea anumitor afecţiuni, precum ulcerul gastric şi constipaţia. Murăturile au un conţinut bogat în antioxidanţi, vitamine şi minerale importante. De asemenea, au în compoziţia lor numeroase fibre, care produc saţietate şi combat obezitatea. Murăturile sunt probiotice naturale, conţinând bacterii benefice (Lactobacili), care restabilesc echilibrul şi sănătatea microflorei digestive şi cresc imunitatea.
Anumiţi compuşi din murături, în special din varza murată, au proprietăţi anticancerigene (glucozinolaţii) şi hepatoprotectoare (sulforafanul). În urma procesului de fermentaţie naturală în saramură, în murături se acumulează acid lactic, iar vitaminele şi mineralele nu se distrug. Prin urmare, murăturile ameliorează problemele digestive, ajută la detoxifierea ficatului, la revitalizarea şi remineralizarea organismului. Datorită conţinutului în enzime şi antioxidanţi, au şi proprietăţi imunostimulante şi ajută la combaterea şi la prevenirea virozelor şi gripelor. Totodată, prin efectele detoxifiante, murăturile previn îmbătrânirea pielii.
Anumiţi compuşi din murături, în special din varza murată, au proprietăţi anticancerigene (glucozinolaţii) şi hepatoprotectoare (sulforafanul). În urma procesului de fermentaţie naturală în saramură, în murături se acumulează acid lactic, iar vitaminele şi mineralele nu se distrug. Prin urmare, murăturile ameliorează problemele digestive, ajută la detoxifierea ficatului, la revitalizarea şi remineralizarea organismului. Datorită conţinutului în enzime şi antioxidanţi, au şi proprietăţi imunostimulante şi ajută la combaterea şi la prevenirea virozelor şi gripelor. Totodată, prin efectele detoxifiante, murăturile previn îmbătrânirea pielii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii