Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile oţetului de mere

ro

16 Dec, 2014 09:06 1896 Marime text
Oţetul de mere este produs prin fermentarea zaharurilor, sub acţiunea drojdiei de bere. Conţine vitaminele A, B1, B2, C şi P, fosfor, calciu, magneziu, fluor, fier, sulf, siliciu, enzime, pectină şi acizi organici. Oţetul de mere poate reduce nivelul glucozei, calmează durerile în gât şi atenuează crampele musculare ale picioarelor din timpul nopţii.
 
Datorită proprietăţilor antibacteriene şi conţinutului de pectină, oţetul de mere previne indigestia, calmează spasmele şi durerile musculare. Aminoacizii din oţetul de mere reprezintă un antidot pentru combaterea stării de extenuare şi a stresului. Oţetul de mere are utilizări şi în cosmetică, deoarece ajută la eliminarea excesului de sebum şi la curăţarea în profunzime, asigurând strălucire tenului. Tot el contribuie la arderea grăsimilor şi la reglarea tensiunii arteriale, fiind în acest fel un obstacol în apariţia bolilor cardiovasculare.

Masajul cu oţet de mere ajută la îndepărtarea oboselii resimţite la nivelul picioarelor şi mâinilor, care se pot umfla din cauza lipsei de mişcare. De asemenea, oţetul de mere este folosit pentru scăderea febrei şi tratarea infecţiilor respiratorii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii