Sănătate Proprietăţile sucului de morcovi
Sănătate: Proprietăţile sucului de morcovi
03 Jan, 2015 14:20
ZIUA de Constanta
1893
Marime text
Cele mai importante componente ale morcovilor sunt vitamina A şi betacarotenul, care ajută la menţinerea vederii şi la susţinerea ţesutului epitelial. Betacarotenul este un bun agent antioxidant împotriva radicalilor liberi care grăbesc îmbătrânirea. Sucul de morcovi conţine şi o cantitate mare de vitaminele B, C, E şi K, folaţi, flavonoide, enzime, zaharuri şi minerale, precum calciu, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sulf.
Sucul de morcovi stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formaţiunilor ulceroase gastro-intestinale şi are un aport important în ceea ce priveşte menţinerea structurii dinţilor. De asemenea, măreşte rezistenţa corpului împotriva infecţiilor ochilor şi a gurii, protejează sistemul nervos şi oferă organismului energie şi forţă. Sucul de morcovi este, totodată, un remediu natural pentru ulcer, curăţă şi reface ficatul, organul responsabil cu detoxifierea organismului. Acest suc contribuie şi la creşterea numărului de globule roşii, stimulează funcţiile hepatice, ajută la prevenirea anemiei şi întăreşte imunitatea.
Sucul de morcovi stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formaţiunilor ulceroase gastro-intestinale şi are un aport important în ceea ce priveşte menţinerea structurii dinţilor. De asemenea, măreşte rezistenţa corpului împotriva infecţiilor ochilor şi a gurii, protejează sistemul nervos şi oferă organismului energie şi forţă. Sucul de morcovi este, totodată, un remediu natural pentru ulcer, curăţă şi reface ficatul, organul responsabil cu detoxifierea organismului. Acest suc contribuie şi la creşterea numărului de globule roşii, stimulează funcţiile hepatice, ajută la prevenirea anemiei şi întăreşte imunitatea.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii