Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:28 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile sucului de morcovi

ro

03 Jan, 2015 14:20 1904 Marime text
Cele mai importante componente ale morcovilor sunt vitamina A şi betacarotenul, care ajută la menţinerea vederii şi la susţinerea ţesutului epitelial. Betacarotenul este un bun agent antioxidant împotriva radicalilor liberi care grăbesc îmbătrânirea. Sucul de morcovi conţine şi o cantitate mare de vitaminele B, C, E şi K, folaţi, flavonoide, enzime, zaharuri şi minerale, precum calciu, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, sulf.
 
Sucul de morcovi stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formaţiunilor ulceroase gastro-intestinale şi are un aport important în ceea ce priveşte menţinerea structurii dinţilor. De asemenea, măreşte rezistenţa corpului împotriva infecţiilor ochilor şi a gurii, protejează sistemul nervos şi oferă organismului energie şi forţă. Sucul de morcovi este, totodată, un remediu natural pentru ulcer, curăţă şi reface ficatul, organul responsabil cu detoxifierea organismului. Acest suc contribuie şi la creşterea numărului de globule roşii, stimulează funcţiile hepatice, ajută la prevenirea anemiei şi întăreşte imunitatea. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii