Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:59 28 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile terapeutice ale andivelor

ro

01 Mar, 2015 09:27 1586 Marime text
Andiva sau cicoarea de Bruxelles conţine apă, în proporţie de 95%, fibre, vitaminele A, C, B şi E, magneziu, fier, potasiu, calciu şi fosfor. Andivele au proprietăţi depurative, vitaminizante, remineralizante, coleretice şi citostatice. Ele împiedică înmulţirea celulelor, lucru util în tratamentul cancerului. Consumul de andive îmbunătăţeşte capacitatea vizuală, stimulează pofta de mâncare şi secreţiile gastrice.
 
Totodată, ele sunt recomandate în cazuri de convulsie şi paralizie, dar şi în modificarea metabolismului glucidic şi lipidic. Andivele, pe de altă parte, stimulează secreţia biliară şi sunt utile în cazul obezităţii, arterosclerozei dar şi în alimentaţia cardiacilor şi a celor bolnavi de rinichi. Andivele ajută şi la combaterea paraziţilor intestinali, diminuează efectele nocive ale radicalilor liberi, întârzie îmbătrânirea şi instalarea bolilor degenerative. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii