Sănătate Roşiile contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor
Sănătate: Roşiile contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor
10 Aug, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
1742
Marime text
Alături de cartofi, roşiile se află des în alimentaţia omului. Acestea pot fi consumate proaspete, sub formă de suc, dar şi ca ingredient în diferite feluri alimentare. Roşiile nu îngraşă, nu au grăsimi, sunt foarte bogate în potasiu şi vitamine. Toate aceste substanţe, în combinaţie cu licopenul şi cu o altă substanţă ce are proprietăţi asemănătoare cortizonului, au rolul de a oferi roşiilor efecte depurative şi antiinflamatorii puternice.
Infecţiile renale, urinare, guta sau chiar constipaţia şi reumatismul pot fi vizibil ameliorate sau chiar vindecate prin consumul regulat de roşii sau suc de roşii. Ulcerul sau hiperacididatea gastrică pot, de asemenea, să fie ameliorate, dacă se consumă, timp de 21 de zile, până la 1 litru şi jumătate de suc proaspăt de roşii. Totodată, sucul de roşii este un aliat de nădejde în detoxifierea organismului. Roşiile, datorită conţinutului bogat în licopen, contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor, dar şi la prevenirea anumitor forme de cancer. Tot ele protejează sistemul nervos şi reduc presiunea sângelui.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii