Sănătate Sfecla roşie creşte rezistenţa la efort
Sănătate: Sfecla roşie creşte rezistenţa la efort
28 Dec, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2213
Marime text
Sfecla roşie, indicată în tratamentul afecţiunilor hepatice, dar şi în afecţiuni ale sângelui, conţine numeroase vitamine şi minerale. Datorită proprietăţilor sale, creşte rezistenţa la efort şi întăreşte sistemul imunitar. Sucul de sfeclă roşie contribuie la detoxifierea organismului, stimulează tranzitul intestinal, curăţă ficatul de toxine, combate anemia şi oboseala. Totodată, consumul acestui suc, indicat femeilor care îşi doresc să devină mame, reduce apariţia afecţiunilor congenitale, cum ar fi Spina Bifida.
Cercetările efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Austria au demonstrat că sucul de sfeclă roşie, care are un conţinut ridicat de nitrat, ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare. Sfecla roşie are un conţinut relativ ridicat de nitrat anorganic, pe care organismul îl transformă în oxid nitric. Consumul regulat de suc de sfeclă roşie oferă suficient nitrit pentru a controla creşterea bacteriilor de acid lactic.
Cercetările efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Austria au demonstrat că sucul de sfeclă roşie, care are un conţinut ridicat de nitrat, ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare. Sfecla roşie are un conţinut relativ ridicat de nitrat anorganic, pe care organismul îl transformă în oxid nitric. Consumul regulat de suc de sfeclă roşie oferă suficient nitrit pentru a controla creşterea bacteriilor de acid lactic.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii