Sănătate Valoarea terapeutică a murăturilor
Sănătate: Valoarea terapeutică a murăturilor
03 Jan, 2015 12:49
ZIUA de Constanta
1987
Marime text
În urma procesului de murare a legumelor, au loc o serie de reacţii biochimice, prin care calităţile vindecătoare ale vegetalelor sunt amplificate şi chiar apar anumite substanţe active noi cu o valoare terapeutică extraordinară. Astfel, varza, pepenele, gogonelele şi castraveţii muraţi reprezintă adevărate medicamente care contribuie la prevenirea şi la vindecarea mai multor boli.
În urma studiilor efctuate, s-a dovedit că gogonelele murate atacă viruşii hepatici, conopida murată împiedică anumite mutaţii celulare şi încetineşte procesul de îmbătrânire, varza murată reduce cu peste 50% apariţia cancerului la sân, în timp ce castraveţii muraţi combat diabetul şi reglează valorile colesterolului.
Murăturile păstrează mineralele şi oligoelementele intacte şi conţin puţine calorii, deoarece microorganismele care produc procesul de acrire consumă multe din zaharurile legumelor. Murăturile au efecte antibiotice şi antivirale, combat microbii şi protejează sistemul nervos. În plus, stimulează digestia şi metabolismul, ajutând astfel la procesarea mai uşoară a proteinelor şi a grăsimilor.
În urma studiilor efctuate, s-a dovedit că gogonelele murate atacă viruşii hepatici, conopida murată împiedică anumite mutaţii celulare şi încetineşte procesul de îmbătrânire, varza murată reduce cu peste 50% apariţia cancerului la sân, în timp ce castraveţii muraţi combat diabetul şi reglează valorile colesterolului.
Murăturile păstrează mineralele şi oligoelementele intacte şi conţin puţine calorii, deoarece microorganismele care produc procesul de acrire consumă multe din zaharurile legumelor. Murăturile au efecte antibiotice şi antivirale, combat microbii şi protejează sistemul nervos. În plus, stimulează digestia şi metabolismul, ajutând astfel la procesarea mai uşoară a proteinelor şi a grăsimilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii