Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:19 04 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scumpia, o plantă medicinală cu beneficii pentru sănătate

ro

10 Aug, 2014 10:24 50514 Marime text
Scumpia, o plantă de la care, în scop terapeutic, se folosesc frunzele şi scoarţa, conţine taninuri elagice, substanţe flavone, gumirezine, dar şi substanţe amare. Taninurile au proprietăţi cicatrizante, hemostatice, antiseptice şi astringente.
 
Această plantă este utilizată în tratamentul afecţiunilor digestive şi al incontinenţei urinare. În acest scop, se recomandă consumul unei căni de ceai de scumpie dimineaţa, cu o jumătate de ora înaintea mesei. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici. Ceaiul de scumpie este un bun remediu pentru starea de vomă, gastrită, diaree, ulcer, enterocolită, hemoroizi, candidoză vaginală şi afecţiuni intestinale. De asemenea, are efecte pozitive asupra stării interioare, oferă posibilitatea de a avea o atitudine mai calmă şi mai cumpătată.

Scumpia se folosește şi extern, sub formă de cataplasme aplicate local, ajută la vindecarea rănilor, eczemelor, alergiilor, pruritului şi urticariei. Folosit sub formă de gargară, ceaiul de scumpie este recomandat în tratarea leziunilor cavităţii bucale, în stomatite, gingivite, afecţiuni ale faringelui, laringită. De asemenea, această plantă are un efect bun în cazuri de febră, tuse şi disfonie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • AiguraKaKuru 20 Feb, 2021 10:26 Bravo!
  • Elena Sangeorzan 13 May, 2016 23:02 Da eu beau ceai descumpie !!!
  • florina popescu 20 Dec, 2015 07:47 Voi cosuma ceaiul de scumpie