Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se introduce o nouă obligaţie pentru furnizorii de medicamente! Guvernul aprobă noi modificări

ro

14 Aug, 2024 17:00 142 Marime text
Medicamente, foto: freepickAstăzi, 14 augusut 2024, a fost ședință de Guvern. 

Printre hotărârile luate, se numără și una ce face referire la aprobarea programelor naţionale de sănătate.

Este vorba depsre HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 423/2022 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate.




Actul normativ va permite asigurarea accesului bolnavilor la medicamente specifice

Actul normativ va permite asigurarea accesului bolnavilor la medicamente specifice care fac obiectul contractelor cost volum în cadrul Programului naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică, furnizorii de servicii de dializă având posibilitatea de a prescrie aceste medicamente  pacienţilor eligibili.

Pentru acordarea tratamentului cu medicamentul specific care face obiectul unui contract cost-volum (DCI Oxihidroxid Sucroferic), casele de asigurări de sănătate vor încheia contracte cu furnizorii de servicii de dializă, contracte distincte, potrivit unui comunicat pus la dispoziție de Guvernul României. 


Alte prevederi se referă la transmiterea, de către toate categoriile de furnizori de servicii medicale, servicii conexe, medicamente și dispozitive medicale, aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, a facturii și a documentelor justificative, ținând cont de faptul că factura va fi încărcată în sistemul național RO e-factura. Documentele justificative nu vor mai însoți factura, ci se vor transmite separat de momentul transmiterii facturii, ce poate fi emisă și încărcată în sistemul național Ro-e-factura după validarea documentelor justificative.

 

Se introduce o nouă obligaţie pentru furnizorii de medicamente

De asemenea, se introduce o nouă obligaţie pentru furnizorii de medicamente, în relația contractuală cu casa de asigurări de sănătate, referitoare la verificarea și scoaterea din uz, la momentul eliberării prescripțiilor medicale electronice din farmacie, a medicamentelor care prezintă elementele de siguranţă care apar pe ambalajul medicamentelor de uz uman.



Citește și:

Licitație de peste patru milioane de euro la Spitalul Militar Constanța. Ce vrea să cumpere autoritatea contractantă (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii