Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semne că ai prea multe toxine în corp

ro

29 Aug, 2014 00:00 2181 Marime text


Oboseala, durerile de cap, iritabilitatea, lipsa de energie pot fi semne ale unui mediu toxic, implicit ale prezenței unui exces de toxine în organism.

Oboseala cronică poate fi rezultatul unui corp plin de toxine, mai ales dacă programul de somn este unul normal, care ar trebui să dea organismului rezistență pentru întreaga zi. Oboseala apare pentru că trupul se luptă să scape de toate toxinele. Un supliment de cafea sau de dulciuri, substituți care dau impresia de energizare doar pe moment, nu face decât să înrăutățească situația. Creșterea rapidă în greutate ar putea fi un alt semnal de alarmă pe care corpul îl trage pentru a evidenția gradul mare de toxine din corp. De fapt, luarea în greutate este influențată de hormoni, iar dacă aceștia sunt dați peste cap de toxinele din alimente, rezultă kilogramele în plus de care este atât de greu de scăpat.

Dacă apar dureri nejustificate în mușchi sau articulații, și mai ales dacă acestea se repetă în mod regulat, s-ar putea ca toxinele să fie cauza acestor neplăceri.

Soluțiile în aceste cazuri pot fi date de natură: ceaiul de păpădie, pătrunjel și armurariu fiind un bun suport pentru ficat. De asemenea, toxinele sunt eliminate prin hidratarea corectă. Exercițiile fizice nu sunt nici ele de ignorat. Mișcarea efectuată cel puțin 30 de minute pe zi pune sângele în mișcare, ajutând și accelerând procesul de transport și de evacuare a toxinelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii