sfaturimedicale.ro Căutați un mijloc de transport sănătos, rapid, ecologic și distractiv în același timp?
sfaturimedicale.ro: Căutați un mijloc de transport sănătos, rapid, ecologic și distractiv în același timp?
30 Jan, 2015 12:03
ZIUA de Constanta
1568
Marime text
Ei bine, bicicleta poate fi exact ceea ce vă trebuie. Iată 5 motive întemeiate pentru a (re)începe să mergeți pe bicicletă.
Cu siguranță, bicicleta este cea mai bună prietenă a celor care vor să-și mențină sau să-și redobândească silueta. Pedalatul tonifică musculatura gambelor, coapselor și a abdomenului. Mersul pe bicicletă arde circa 200 de calorii pe oră. Această activitate este foarte accesibilă și poate fi practicată zilnic, atât în oraș - spre și dinspre serviciu, cât și în afara lui – în timpul liber sau în sala de gimnastică, atunci când timpul e defavorabil.
Activitatea fizică moderată fiind o metodă antistres dovedită științific, nu e de mirare că seara ne întoarcem acasă binedispuși și relaxați. Cu atât mai relaxați cu cât mersul pe bicicletă ne ajută să câștigăm mai mult timp pentru noi înșine. Nu pierdem timpul în trafic, nu așteptăm în stația de autobuz sau tramvai, nu mergem pe jos până la stația de metrou... Iată cum putem câștiga cel puțin 30 de minute zilnic pe care le putem folosi cum dorim, poate chiar pentru o activitate relaxantă.
Articolul integral îl puteți citi pe http://www.sfaturimedicale.ro/stil-de-viata/sport/item/49990-mersul-pe-bicicleta
1. Pentru menținerea sau redobândirea siluetei
Ca orice activitate fizică regulată, mersul pe bicicletă este benefic pentru sistemul Glossary Link cardiovascular, capacitatea respiratorie, tonifiază corpul și dezmorțește articulațiile. Pedalatul previne de asemenea obezitatea și toate tulburările asociate (diabet, hipertensiune, Glossary Link colesterol...).Cu siguranță, bicicleta este cea mai bună prietenă a celor care vor să-și mențină sau să-și redobândească silueta. Pedalatul tonifică musculatura gambelor, coapselor și a abdomenului. Mersul pe bicicletă arde circa 200 de calorii pe oră. Această activitate este foarte accesibilă și poate fi practicată zilnic, atât în oraș - spre și dinspre serviciu, cât și în afara lui – în timpul liber sau în sala de gimnastică, atunci când timpul e defavorabil.
2. Pentru oxigenarea trupului și minții
Mergând pe bicicletă suntem mai puțin expuși poluării decât în mașină. Pe bicicletă nu stăm în trafic, la semafoare, în intersecții și zone foarte poluate. În plus, utilizând traseele marcate pentru biciclete, evităm respirarea aerului provenit de la țevile de eșapament. Înlocuind mașina cu bicicleta putem avea o altă imagine asupra orașului, pentru că putem părăsi marile bulevarde în favoarea străzilor mici și a parcurilor. Rezultatul: mai mult oxigen în aerul respirat și mai puțin monoxid de carbon, azot și benzen.3. Pentru eliminarea stresului
Mersul pe bicicletă în aer liber conferă un sentiment de evadare din cotidian, de libertate și depășire a barierelor. Putem resimți toate acestea doar pedalând de acasă la serviciu și înapoi. În plus, putem opri oriunde, la cumpărături, la bancă sau la chioșcul de ziare fără stresul locului de parcare. Uităm de stresul aglomerației în trafic sau de înghesuiala și mirosurile insuportabile din mijloacele de transport în comun. Scăpăm și de stresul periodic al costurilor cu combustibilul pentru mașină...Activitatea fizică moderată fiind o metodă antistres dovedită științific, nu e de mirare că seara ne întoarcem acasă binedispuși și relaxați. Cu atât mai relaxați cu cât mersul pe bicicletă ne ajută să câștigăm mai mult timp pentru noi înșine. Nu pierdem timpul în trafic, nu așteptăm în stația de autobuz sau tramvai, nu mergem pe jos până la stația de metrou... Iată cum putem câștiga cel puțin 30 de minute zilnic pe care le putem folosi cum dorim, poate chiar pentru o activitate relaxantă.
Articolul integral îl puteți citi pe http://www.sfaturimedicale.ro/stil-de-viata/sport/item/49990-mersul-pe-bicicleta
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii