Sfecla roşie creşte rezistenţa la efort
Sfecla roşie creşte rezistenţa la efort
23 Jan, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
1839
Marime text
Anemia și alte boli ale sângelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de sfeclă roșie. Bogată în potasiu și în acid folic, sfecla roșie este benefică celor care au probleme de inimă. Cercetările efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Austria au demonstrat că sucul de sfeclă roşie, care are un conţinut ridicat de nitrat, ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare. De asemenea, datorită proprietăţilor sale, creşte rezistenţa la efort şi întăreşte sistemul imunitar.
Sucul obţinut din rădăcina de sfeclă roşie are efecte benefice în special pentru circulaţia sângelui, micşorând presiunea sanguină în câteva ore, datorită nitraţilor. Totodată, consumul acestui suc, stimulează tranzitul intestinal şi combate oboseala. Atunci când găteşti sfecla într-un anumit fel, cantitatea de nutrienţi benefici circulaţiei sangvine vor scădea. Dar dacă consumi un pahar de suc în fiecare dimineaţă, te vei bucura de un efect mai bun.
Sucul obţinut din rădăcina de sfeclă roşie are efecte benefice în special pentru circulaţia sângelui, micşorând presiunea sanguină în câteva ore, datorită nitraţilor. Totodată, consumul acestui suc, stimulează tranzitul intestinal şi combate oboseala. Atunci când găteşti sfecla într-un anumit fel, cantitatea de nutrienţi benefici circulaţiei sangvine vor scădea. Dar dacă consumi un pahar de suc în fiecare dimineaţă, te vei bucura de un efect mai bun.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii