Sănătate Siropul de arţar, o alternativă sănătoasă a zahărului
Sănătate: Siropul de arţar, o alternativă sănătoasă a zahărului
06 Apr, 2015 10:39
ZIUA de Constanta
1533
Marime text
Siropul de arţar este o alternativă extraordinară pentru zahăr şi unul dintre cei mai sănătoşi îndulcitori naturali. Acesta este obţinut prin fierberea sevei recoltată primăvara, înainte de perioada de vegetaţie. Un litru de sirop de arţar se obţine din 35-40 de litri de suc de arţar. Conţine 65% zaharuri simple, iar o lingură de sirop natural de arţar asigură 22% din necesarul zilnic de mangan al organismului şi 5% din cel de zinc. Manganul din sirop este esenţial în producerea energiei şi a antioxidanţilor din organism, iar zincul acţionează ca un antioxidant şi are are rolul de a preveni agravarea aterosclerozei.
De asemenea, zincul ajută la buna funcţionare a celulelor endoteliale, prevenind erodarea acestora în urma atacului colesterolului. Atât manganul, cât şi zincul din siropul de arţar acţionează eficient şi ca agenţi imunostimulanţi, în special în cazul copiilor, a căror alimentaţie trebuie să fie bogată în aceste două minerale esenţiale. Încă un beneficiu important al zincului din siropul de arţar îl constituie protejarea sănătăţii aparatului reproductiv al bărbatului.
De asemenea, zincul ajută la buna funcţionare a celulelor endoteliale, prevenind erodarea acestora în urma atacului colesterolului. Atât manganul, cât şi zincul din siropul de arţar acţionează eficient şi ca agenţi imunostimulanţi, în special în cazul copiilor, a căror alimentaţie trebuie să fie bogată în aceste două minerale esenţiale. Încă un beneficiu important al zincului din siropul de arţar îl constituie protejarea sănătăţii aparatului reproductiv al bărbatului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii