Specialiștii ne recomandă să mâncăm ceapă roșie zilnic
Specialiștii ne recomandă să mâncăm ceapă roșie zilnic
02 Oct, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
2614
Marime text
Datorită proprietăților sale multiple ceapa roșie se regăsește pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid. Este și un foarte bun diuretic, informează Agerpres.ro.
Ceapa poate fi consumată crudă, fiartă, prajită, uscată sau coaptă. Aceasta este de obicei folosită pentru aroma sa în salate și se amestecă în diverse feluri de mâncare. Știm cu toții că ceapa se decojește și se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Este bine de știut, însă, că majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm. Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roșii, se recomandă utilizarea foilor exterioare pentru ceaiuri, de exemplu. Datorită pigmentului, foile, în special cele exterioare, sunt folosite și ca colorant natural.
Prin prepararea la temperaturi înalte, ceapa își pierde o parte dintre antioxidanți. Antocianinele se pierd în proporție de 50%, însă quercitina (pigmentul care îi dă culoarea) se menține. Quercetina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, conform ultimelor cercetări și are importante efecte antiinflamatorii, contribuie la diminuarea și eliberarea de histamina și a altor surse alergice și inflamatorii.
Scrierile antice atestă că ceapa a fost folosită încă din anul 4000 î.Hr. ca tratament pentru mai multe boli. În Al Doilea Război Mondial, vaporii din pastă de ceapă au fost utilizați pentru diminuarea durerii și grăbirea vindecării rănilor.
Recomandarea specialiștilor este să mâncăm ceapă roșie zilnic.
Ceapa poate fi consumată crudă, fiartă, prajită, uscată sau coaptă. Aceasta este de obicei folosită pentru aroma sa în salate și se amestecă în diverse feluri de mâncare. Știm cu toții că ceapa se decojește și se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Este bine de știut, însă, că majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm. Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roșii, se recomandă utilizarea foilor exterioare pentru ceaiuri, de exemplu. Datorită pigmentului, foile, în special cele exterioare, sunt folosite și ca colorant natural.
Prin prepararea la temperaturi înalte, ceapa își pierde o parte dintre antioxidanți. Antocianinele se pierd în proporție de 50%, însă quercitina (pigmentul care îi dă culoarea) se menține. Quercetina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, conform ultimelor cercetări și are importante efecte antiinflamatorii, contribuie la diminuarea și eliberarea de histamina și a altor surse alergice și inflamatorii.
Scrierile antice atestă că ceapa a fost folosită încă din anul 4000 î.Hr. ca tratament pentru mai multe boli. În Al Doilea Război Mondial, vaporii din pastă de ceapă au fost utilizați pentru diminuarea durerii și grăbirea vindecării rănilor.
Recomandarea specialiștilor este să mâncăm ceapă roșie zilnic.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii