Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subponderabilitatea, o problemă de sănătate? Iată câteva metode sănătoase prin care poţi lua în greutate

ro

20 Jun, 2014 00:00 1285 Marime text
Deşi poate uneori suntem tentaţi să fim invidioşi pe cei care pot mânca orice şi oricând îşi doresc fără să ia deloc în greutate, multe dintre aceste persoane duc, şi ele, o continuă luptă cu kilogramele. Pentru ei este o adevărată provocare, deoarece lipsa poftei de mâncare şi incapacitatea de a crea masă musculară sunt cauzate de anumite probleme de sănătate. Medicii nutriţionişti consideră că, atâta timp cât poţi derula orice activitate zilnică fără probleme, nu există niciun risc pentru sănătate, chiar dacă ai o greutate puţin sub medie. Dar dacă îţi doreşti totuşi ca numărul afişat de cântar să fie mai mare, nu te orienta către fast food şi băuturi carbogazoase, ci alege metodele sănătoase.
Fii atent la numărul caloriilor din alimente, dar şi la cel al nutrienţilor, deoarece creşterea în greutate presupune consumul de alimente bogate în nutrienţi, nu în calorii „goale“, precum zahărul sau grăsimile.

Mănâncă mai des, nu te limita la doar cele trei mese principale ale zilei. Încearcă să ai şase mese pe zi, din care cel puţin trei să conţină proteine, legume şi grăsimi bune. O astfel de masă poate să fie compusă dintr-un sandviş cu pâine integrală şi carne de curcan, maioneză şi roşii, plus un smoothie de fructe.
Concentrează-te pe dezvoltarea masei musculare. La fel ca atleţii de performanţă, trebuie să consumi suficiente calorii şi proteine, dar şi să-ţi construieşti un program de exerciţii fizice care ţi se potriveşte. Nu uita totuşi de gustările sănătoase precum iaurturile, fructele şi legumele proaspete sau nucile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii