Sănătate Sugar apple şi carambola, două fructe exotice mai puţine cunoscute
Sănătate: Sugar apple şi carambola, două fructe exotice mai puţine cunoscute
22 Apr, 2015 09:33
ZIUA de Constanta
3160
Marime text
Unul dintre cele mai populare fructe din Thailanda, sugar apple, în română măr de zahăr, are miezul alb, crem, acoperit de o crustă verde. Se găseşte și în Pakistan, India și Filipine. Pulpa este dulce, se mănâncă cu linguriţa după ce fructul este uşor de spart în două jumătăţi. Fructul are o greutate de 100-240 de grame, cu o crustă groasă formată din segmente noduroase.
Fructul carambola are o formă de stea, culoarea galbenă şi creşte în copacul numit Averrhoa carambola, care atinge o înălţime maximă de şase metri. Gustul acestui fruct este o combinaţie între papaya, portocală şi grapefruit. După ce este spălat, carambola se poate consuma întreg, cu pieliţă şi semințe. Conţine o pulpă dulce-acrişoară şi poate fi păstrat la frigider până la trei săptămâni. Contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea răcelilor. Datorită proprietăţilor antipiretice, carambola ajută la scăderea febrei. Se recomandă să nu fie consumat de persoanele care suferă de insuficiență renală.
Fructul carambola are o formă de stea, culoarea galbenă şi creşte în copacul numit Averrhoa carambola, care atinge o înălţime maximă de şase metri. Gustul acestui fruct este o combinaţie între papaya, portocală şi grapefruit. După ce este spălat, carambola se poate consuma întreg, cu pieliţă şi semințe. Conţine o pulpă dulce-acrişoară şi poate fi păstrat la frigider până la trei săptămâni. Contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea răcelilor. Datorită proprietăţilor antipiretice, carambola ajută la scăderea febrei. Se recomandă să nu fie consumat de persoanele care suferă de insuficiență renală.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii