Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tărâţele de grâu, recomandate pentru ameliorarea mai multor afecţiuni

ro

08 Mar, 2015 14:15 1419 Marime text
Tărâţele de grâu, obţinute din coaja bobului de grâu, reprezintă o sursă importantă de vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 şi E. De asemenea, ele conţin betacaroten, aminoacizi graşi esenţiali, carbohidraţi, minerale, precum magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu şi mangan, fibre vegetale, glucide, acizi nucleici şi proteine. Tărâţele au efect antimicrobian, antiinflamator, emolient - în special pentru stomac şi intestine -, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant şi tonic.
 
Tărâţele de grâu sunt indicate în afecţiunile endocrine (reglează glandele datorită conţinutului mare de minerale, aminoacizi şi vitamine), în anemie, diabet zaharat, obezitate, afecţiuni neurologice şi ale sistemului neuro-vegetativ, arteroscleroză, afecţiuni digestive şi ale ficatului, colită, constipaţie cronică, hemoroizi, cistită, retenţie urinară, laringită, rahitism şi depresie nervoasă. Apa de tărâţe este utilă pentru anemii şi boli nervoase.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii