Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:55 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Te-a înțepat o insectă? Iată ce te-ar putea ajuta

ro

10 May, 2021 00:00 2918 Marime text
  • Mestecați salivând câteva frunze de pătlagină, striviți-le ca să extrageți sucul, și aplicați-l pe înțepăturile care provoacă mâncărimi.
  • Aplicați o compresă cu apă sărată.
În cazul înțepăturilor de albine sau viespi, scoateți acul cu o pensetă dacă este necesar. Masați cu apă și săpun de Marseille, oțet, usturoi sau lămâie.
 
Veninul de albină și de viespe, dar și de pești cum ar fi dracul de mare sau porcul de mare cu țepi, este distrus de căldură. Apropiați cât mai mult de înțepătură o sursă de căldură, cum ar fi o țigară aprinsă timp de două minute ca să blocați efectul toxic al veninului, scrie autorul Thierry Robert, în cartea sa intitulată "800 rețete secrete pentru sănătate- Leacuri naturale din farmacopeea universală".
 
Pentru înțepăturile de viespe, este ușor de aspirat imediat veninul și de scuipat. Evident, veninul de viespe trebuie evitat de persoanele alergice.
 
Mestecați salivând câteva frunze de pătlagină, striviți-le ca să extrageți sucul, și aplicați-l pe înțepăturile care provoacă mâncărimi. Rezultatul este instantaneu.
 
Frecați înțepătura vreo 10 minute cu miezul unei cepe tăiate în două. Frecați înțepătura cu frunze de varză, de pătrunjel, de mentă sau de coacăz negru.
 
Aplicați o compresă cu apă sărată. Aplicați sub formă de cataplasmă, frunze de nalbă. Aplicați direct pe înțepătură oțet de cidru de mere.
 
Ca să evitați înțepăturile de țânțar, frictionați părțile expuse ale corpului, cu  o infuzie tare de flori de mușețel sau usturoi. În cazul înțepăturilor de păianjen, tăiați o capățână de praz în două și frecați viguros locul câteva minute. Repetați din 30 în 30 de minute până la dispariția mâncărimii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii