sfaturimedicale.ro Terapia prin masaj
sfaturimedicale.ro: Terapia prin masaj
26 May, 2015 10:09
ZIUA de Constanta
2344
Marime text
Terapia prin masaj este cunoscută ca o metodă foarte veche de vindecare, iar referiri la ea există în texte vechi de peste 4000 ani. Hipocrate, părintele medicinei, cum a fost numit, scria în sec IV i. Hr. ca “medicul trebuie să cunoască multe lucruri, și în special cum să facă frecții”.
În prezent, terapia prin masaj, numită și terapie somatică presupune și aplicarea altor tehnici de masare asupra structurii musculare și a țesuturilor moi ale corpului, tehnici de constrângere, de producere a unor vibrații, legănare, fricționare, frământare și presare.
Toate aceste tehnici sunt folosite în beneficiul sistemului muscular și osos, al celui circulator sangvin și limfatic, precum și al sistemului nervos sau al altor sisteme din organism.
Masajul corporal igienic, sau masofilaxia, se aplică numai în scop profilactic, ca o metodă salutară pentru menținerea stării de sănătate a organismului și ca mijloc de îngrijire și înfrumusețare a corpului. Este un element fundamental de stimulare a ceșterii normale și a dezvoltării armonioase a corpului tânăr, precum și o contribuție la realizarea și menținerea siluetei și a ținutei corecte, la persoanele adulte, prin prevenirea și combaterea depunerii excesive de grăsimi, săruri și țesut adipos, dând rezultate excelente în tratamentul celulitei și al obezității, prin mularea naturală a formelor corpului.
În [Glossary Link] obezitate, masajul igienic activează resorbția infiltrațiilor grăsoase și limfatice, evitând formarea de pliuri sau cute ale pielii, atât de frecvente după slăbire. Din punct de vedere cosmetologic, masajul igienic este unul din cele mai importante procedee care exercită asupra pielii și funcțiunilor sale, unele influențe directe. Prin acțiunea sa mecanică, masajul igienic îmbunătățește calitățile fizice ale pielii, consistența și legătura cu straturile profunde, suplețea și elasticitatea. Masajul igienic îndepărtează de pe pielea corpului celulele cornoase epidermice, care se exfoliază mai repede, deschide canalele de excreție ale glandelor, favorizând procesele de eliminare a sudorii și a secrețiilor sebacee. Vasele cutanate și subcutanate pot să conțină un sfert din cantitatea totală de sânge a corpului, ceea ce înnseamnă că pielea este un adevărat rezervor de sânge. Sub acțiunea masajului igienic o parte din acest sânge trece în torentul circulator, schimbând dinamica circulației sangvine în întregul corp. prin activarea circulației sângelui, se intensifică schimburile nutritive la nivelul pielii și a țesuturilor subcutanate, se mărește vitalitatea și capacitatea funcțională a acestora. Activând circulația sângelui și a limfei, masajul igienic stimulează nutriția proprie a pielii, grăbind regenerarea celulelor.
Articolul integral îl puteți citi pe sfaturimedicale.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii