Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:31 09 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TOP 10 plante cu efect mai puternic decât antibioticele clasice

ro

27 May, 2015 00:08 2932 Marime text


Încă din timpuri străvechi, plantele au fost utilizate pentru vindecarea infecțiilor cauzate de bacterii ce sunt în acest moment rezistente la antibiotice. Potrivit cercetărilor recente din domeniul medicinei, plantele pot trata bolile rezistente la antibiotice. S-au descoperit mai multe plante cu un efect mai puternic decât antibioticele clasice şi există rezultate ştiinţifice care le dovedesc eficienţa.
 
Prin urmare, trebuie să știi de aceste zece plante ce au efect antibiotic.
 
Acacia
se folosește pentru tratarea ulceraţiilor din orice segment al tractului gastrointestinal şi împotriva mucusului în exces, a catarului, diareei, dizenteriei, infecţiilor gingivale şi hemoragiilor.
 
Aloea este probabil cea mai puternică substanţă care pot fi aplicată extern pentru a grăbi vindecarea rănilor cauze de arsuri şi pentru a preveni infecţiile. Menține hidratat ţesutul ars, calmează ţesutul deteriorat şi reface fluidele pierdute din corp direct prin piele. Totodată, este antiinflamatoare şi antibacterienă puternică.
 
Cryptolepis a fost folosită de secole pentru tratarea cu succes a malariei, diferitelor tipuri de febră şi a diareei cu sânge.
 
Echinacea este un tratament în trei situaţii: frotiu Papanicolau anormal (pap), infecţii streptococice ale gâtului şi în fazele incipiente ale răcelii şi gripei. Este folositoare şi ca aditiv la pudrele şi unguentele cu antibiotic pentru aplicaţii externe pe arsuri, răni şi infecţii ale pielii, dar şi ca spălătură pentru înţepături şi muşcături veninoase.
 
Eucaliptul este unul dintre reprezentanţii cu cel mai larg spectru contra bolilor rezistente la antibiotice. Un avantaj al plantei este faptul că parfumul lor este plăcut, mai ales într-o cameră de bolnav sau pentru bolnav însuşi.

 
Ghimbirul are o puternică acţiune antibacteriană împotriva câtorva bacterii patogene asociate alimentelor, mai ales a trei dintre acelea care contaminează în prezent alimentele: Shigella, E.coli şi Salmonella. Ghimbirul este activ şi împotriva multor banterii patogene umane. Are, de asemenea, influenţă anticrampe şi reduce sau înlătură diareea, este o plantă antigreaţă, ajutând şi la prevenirea senzaţiei de vomă.
 
Lemnul dulce
este un bun stimulent al sistemului imunitar, cu acţiune antibacteriană ce potenţează acţiunea altor plante. Este specific în tratarea infecţiilor căilor respiratorii superioare, a tusei, răcelilor şi ulceraţiilor de oriunde din tractul gastrointestinal, mai ales din stomac. Este foarte util în repararea sănătăţii şi vitalităţii generale.
 
Rădăcina de pelin funcționează mai ales în infecţiile gâtului şi ale plămânilor însoţite de usturimi şi dureri. Amorţeşte durerea dată de infecţii ale gâtului şi ale bronhiilor şi este răcoritoare pentru gât şi plămâni. Este un bun antibacterian, fiind deosebit de eficientă aplicată local. Frunzele pelinului sunt folosite în general împotriva malariei, a viermilor intestinali, ca tonic digestiv şi în stări de răceală şi gripă.
 
Salvia este bună pentru dizenterie, infecţii ale gâtului şi ale căilor respiratorii superioare sau pentru orice infecţie cu exces de secreţie; foloistă extern pentru răni infectate.
 

Mătreaţa bradului s-a dovedit a inhiba complet dezvoltarea bacteriilor de tip Staphylococcus, Streptococcus şi Pneumococcus. De fapt, a demonstrat acţiune mai puternică decât penicilina împotriva unor tulpini de bacterii. Se foloseşte în toată lumea pentru infecţiile dermatologice, abcese, infecţii ale căilor respiratorii superioare şi ale plămânilor, infecţii vaginale şi infecţii fungice.

Sursa: sanatatecuplante.ro, terapiinaturiste.ro, armonianaturii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii