Trei motive pentru care cartofii copţi sunt sănătoşi
Trei motive pentru care cartofii copţi sunt sănătoşi
28 Apr, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
4153
Marime text
Multe persoane persoane sunt înnebunite după cartofi. Iar aceste legume coapte sunt pur și simplu fantastice. Cartofii copți au o mulțime de beneficii pentru sănătate, scrie antena3.ro.
Iată trei dintre ele:
1. Sunt alimentele cele mai bogate în potasiu: Institutul de medicină din SUA îi încurajează pe oameni să ia 4.700 de mg de potasiu în fiecare zi. Acesta contracarează efectele nocive ale consumului exagerat de sare și menține tensiunea arterială în limite normale. Iar 227 de grame de cartofi copți conține 1.000 mg de potasiu.
2. Daca nu li se înlătură coaja, cartofii sunt bogați in fibre: Un cartof copt furnizează 12% din necesarul zilnic de fibre al unei femei și 8% al unui bărbat. Iar fibrele sunt esențiale pentru o digestie buna și eficiente pentru absorbția de nutrienți. Cartofii copți au atât fibre solubile cât și insolubile, ceea ce este extraordinar. Fibrele solubile controlează colesterolul iar cele insolubile ușurează tranzitul intestinal. Însă nu pune pe cartofii copți unt sau cașcaval. Pentru a te bucura de toate acele fibre fără grasimi nesănătoase, asezonează-i cu puțină sare de mare și piper negru. Savurează-i fierbinți.
3. Sunt săraci în calorii: Cartoful este pe nedrept etichetat drept un aliment hiper caloric, însa adevărul este că unul copt conține în jur de 170 de calorii. Chiar și unul uriaș nu depășește 300 de calorii, însă vine cu 28% din necesarul zilnic de fibre ceea ce înseamnă că ești în câștig. Însă topingurile cu bacon, cașcaval, unt și altele asemănătoare sunt cele care ridică numărul caloric până la cer. Dacă ai nevoie de un toping folosește broccoli și cașcaval degresat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii