Uite ce să faci când te loveşte răceala!
Uite ce să faci când te loveşte răceala!
26 Aug, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2201
Marime text
Vara este pe sfârşite, iar sezonul răcelilor se apropie. Pe lângă tratamentul recomandat de medici, mulți dintre noi apelează şi la leacuri băbeşti care, câteodată, se dovedesc mai eficiente decât pastilele. De asemenea, şi prevenția răcelii este importantă, nu numai tratarea ei atunci când deja s-a instalat.
Nimic nu îți încălzeşte mai bine gâtul ca o supă de pui. Carnea de pui fiartă conţine cele mai importante proteine necesare corpului pentru lupta cu răceală. Dacă adaugi şi câteva legume, obţii un amestec puternic de proteine, vitamine şi minerale, bază pentru orice tratament rapid împotriva răcelii.
Şi duşul fierbinte poate constitui un fel de leac. Lasă apa fierbinte să curgă timp de câteva minute cu uşa de la baie închisă şi fă apoi un duş fierbinte cu aburi. Curăţarea căilor respiratorii este mai rapidă, iar aburii inhalaţi pot ameliora şi simptomele de la nivelul gâtului şi al ochilor.
Gargara cu apă sărată este mult mai puţin neplăcută şi ajută la eliminarea virusurilor din gură şi din gât. Amestecă o linguriţă de sare de bucătărie cu o ceaşcă de apă foarte caldă pentru a obţine lichidul cel mai eficient.
Un cocktail plin de vitamine te poate ajuta în lupta împotriva răcelii. Stoarce două portocale, jumătate de grepfrut şi o jumătate de lămâie. Poți adăuga şi o linguriță de miere, pentru a îndulci un pic băutura.
Eliminarea mucozităţilor duce la deshidratare, motiv pentru care lichidele calde sunt atât de importante în tratamentul unei răceli. Dacă nu bei ceaiuri de plante, bea măcar apă minerală necarbogazoasă şi evită orice suc acidulat.
De la primele simptome ale răcelii, deschide fereastra şi aeriseşte bine. Aerul proaspăt reduce concentraţia de virusuri din aer, microorganisme care ajung în mediul tău de fiecare dată când tuşeşti sau când strănuţi şi poate grăbi vindecarea unei răceli.
Lăudată de mulţi ca cel mai bun tratament natural împotriva răcelii, echinacea şi-a dovedit eficacitatea limitată în mai multe studii. Când este folosită frecvent ca adaos alimentar, echinacea poate scădea imunitatea. Efectele cele mai puternice pot fi obţinute dacă este administrată de la primele simptome ale răcelii, cât mai frecvent, maximum trei zile.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii