Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:39 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

diversificare.ro Ulei de muștar, aromă a bucătăriei indiene

ro

01 Jun, 2015 09:06 1755 Marime text


Deși s-au descoperit numeroase beneficii ale uleiului de muștar, acest tip de ulei se clasează în rândul alimentelor controversate, chiar interzise în unele țări. Spre exemplu, acest ulei lăudat și intens consumat în India, a fost interzis comercializării în Statele Unite și Europa. Reputația proastă se datorează unor elemente ce interacționează în prezența căldurii și a apei tranformându-se într-un compus toxic pentru organism. De aceea, uleiul de muștar destinat consumului alimentar se obține fără a supune boabele de muștar procesării termice.

Ce substanțe nutritive conține uleiul de muștar și ce beneficii aduce organismului?

Uleiul de muștar este bogat în vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina D, E, K , P, dar și în Omega-3 și omega-6. Pe lângă vitamine se mai găsesc minerale precum calciu, mangan, magneziu, fosfor, proteine, seleniu, zinc, fier. Bogat în antioxidanți, uleiul de muștar consumat cu regularitate întărește sistemul imunitar, ajută la detoxifierea organismului, are proprietăți antibacteriene, grăbește vindecarea și cicatrizarea rănilor. Uleiul de muștar normalizează presiunea sangvină, reglează activitatea ficatului și a pancreasului, în plus menține și sănătatea sistemului digestiv.

Beneficii prezintă și uleiul esențial de muștar, doar că acest tip de ulei este potrivit doar pentru uz extern. Uleiul esențial este ideal pentru masajul bebelușilor, dar și pentru masajul persoanelor cu dureri musculare sau care suferă de artrită, reumatism ș.a. Uleiul esențial masat pe scalp previne albirea prematură a părului, iar masat pe corp îndepărtează petele ce apar odată cu vârsta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii