„Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă!”
„Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă!”
12 Sep, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
1199
Marime text
Nu degeaba merele sunt cele mai comercializate fructe, indiferent de sezon. Beneficiile lor sunt uimitoare.
Merele conţin o cantitate semnificativă de fibre solubile, mai exact 5 grame, potrivit csid.ro.
A fost demonstrat ştiinţific faptul că aceste fibre au capacitatea de reduce tulburări intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer.
Consumul de mere ajută și la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin.
Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.
Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.
O serie de cercetători, au constatat de-a lungul unor studii faptul că, dacă reuşim să consumăm cinci mere pe săptămână, vom reuşi automat să reducem şi riscul de apariţie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronşita.
Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa şi cresc fluidele corporale.
Oţetul de mere poate ajuta și el la prevenirea formării de pietre la rinichi.
Studiile indică faptul că un consum zilnic de mere (cel puţin un măr pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.
Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui măr înainte de masă a ajutat femeile să piardă cu până la 33% mai mult în greutate, faţă de femeile care nu au consumat un măr.
Un măr conţine doar între 50-80 de calorii şi nu are deloc grăsimi sau conţinut de sodiu.
Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conţinând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu.
Merele sunt o foarte bună sursă de potasiu, care promovează la rândul ei sănătatea inimii.
Celerba vorbă „Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă !” este cu siguranţă reală! Un simplu măr poate aduce beneficii variate de sănătate.
Merele conţin o cantitate semnificativă de fibre solubile, mai exact 5 grame, potrivit csid.ro.
A fost demonstrat ştiinţific faptul că aceste fibre au capacitatea de reduce tulburări intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer.
Consumul de mere ajută și la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin.
Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.
Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.
O serie de cercetători, au constatat de-a lungul unor studii faptul că, dacă reuşim să consumăm cinci mere pe săptămână, vom reuşi automat să reducem şi riscul de apariţie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronşita.
Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa şi cresc fluidele corporale.
Oţetul de mere poate ajuta și el la prevenirea formării de pietre la rinichi.
Studiile indică faptul că un consum zilnic de mere (cel puţin un măr pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.
Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui măr înainte de masă a ajutat femeile să piardă cu până la 33% mai mult în greutate, faţă de femeile care nu au consumat un măr.
Un măr conţine doar între 50-80 de calorii şi nu are deloc grăsimi sau conţinut de sodiu.
Merele sunt o sursă bogată de vitaminele C, A şi flavonoide, conţinând totodată cantităţi mai mici de fosfor, fier şi calciu.
Merele sunt o foarte bună sursă de potasiu, care promovează la rândul ei sănătatea inimii.
Celerba vorbă „Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă !” este cu siguranţă reală! Un simplu măr poate aduce beneficii variate de sănătate.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii