Vara și consumul de apă – cum ne hidratăm corect?
Vara și consumul de apă – cum ne hidratăm corect?
21 May, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3241
Marime text
- Căldura verii influențează organismul – corpul nostru începe să își facă echilibrările termice prin procesele de transpirație.
Nevoia de consum de apă este mai mare în timpul verii, decât în alte perioade ale anului.
Câtă apă avem nevoie să consumăm vara, pentru a ne hidrata corespunzător și a ne menține în stare bună de sănătate?
Sfaturile medicale variază de la 2 la 4 litri pe zi, dar, desigur, întregul proces este dependent de nevoia de consum a fiecărei persoane.
Poate mai mult decât consumul propriu zis al unei cantități de apă, mai importantă este modalitatea în care ingerăm apa. Mai clar – cum bem apa – este un lucru mai important față de cantitatea de apă.
Cu cât cantitatea de apă ingerată o dată este mai mare și cu cât este băută mai rapid, cu atât rinichii sunt mai forțați și vor obosi încercând să elimine excesul de apă introdus în sistem.
Indiferent cât de sete îi este unei persoane, modalitatea de „inundare” a corpului cu apă nu îi este de niciun folos – nici măcar nu ajută la rehidratarea generală a corpului. Apa este rapid eliminată prin câteva urinări frecvente, una după alta și în nici un caz nu ajută la răcorirea dorită.
Dacă vom consuma apa treptat, gură cu gură, cu înghițituri mici, ținând chiar puțin în gură fiecare înghițitură de apă și dându-i timp corpului nostru să se informeze asupra substanței pe care o introducem (putem „mesteca” un pic apa, la fiecare înghițitură) – atunci rinichii se vor pregăti din timp cu privire la ceea ce urmează să sosească și nu vor fi luați prin „surprindere”, ci vor consum minim de energie, pentru prelucrare.
Majoritatea oamenilor își suprasolicită în timpul verii rinichii, ca urmare a „abuzului” de apă – mai ales apă foarte rece (corpul nu poate folosi băuturi și alimente prea reci și prea calde – și consumă foarte multă energie cu „încălzirea”, respectiv „răcorirea” celor introduse în corp.
Consumul de apă minerală în cantitate mare, sau chiar apă plată, la temperatura camerei, dar băută „toată odată” pe nerăsuflate, agresează la propriu organismul și rinichii.
Să nu uităm să consumăm apă dimineața, pe stomacul gol, măcar un pahar cu apă dimineața, pentru a „spăla” tubul digestiv digestiv de resturile și deșeurile eliminate peste noapte. Apoi, în cursul zilei, de câte ori simțim nevoia, câte o gură de apă.
Sursă text: https://www.centrulnatura.ro/
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii