Varicele – cauze şi remedii
Varicele – cauze şi remedii
10 Jun, 2014 17:43
ZIUA de Constanta
1884
Marime text
Varicele sunt vene dilatate şi dureroase, neplăcute la vedere şi, de obicei, ieşite în relief. Varicele apar când valvele venoase nu funcţionează în mod adecvat şi împiedică circulaţia sângelui.
Dieta şi stilul alimentar contează extrem de mult în ceea ce priveşte prevenirea şi controlul acestei boli. Vara, când temperatura este mai ridicată, varicele se agravează. Netratate, ele pot cauza eczeme varicoase, iar în cazuri grave, ulceraţii şi iritaţii ale piciorului. Printre cauzele apariţiei varicelor se numără lipsa de mişcare, obezitatea, sarcina, constipaţia, încălţămintea cu tocuri înalte, statul jos sau în picioare pentru mult timp, şi, nu în ultimul rând, factorul ereditar.
Alimentaţia este foarte importantă în tratarea varicelor. Se recomandă consumul unor alimente ce conţin grăsimi sănătoase, precum avocado, sardine, nuci, ulei de măsline, ficat, ouă, crustacee şi seminţe. Trebuie evitate alimentele prăjite şi sărate, carnea de porc, grăsimile animale, mezelurile, conservele şi produsele de patiserie.
Se recomandă masajul tălpilor, zilnic, timp de zece minute. Purtarea ciorapilor elastici, menţinerea unei greutăţi corporale în limite normale şi exerciţiul fizic regulat pot fi benefice în tratarea varicelor. De asemenea, pentru eliminarea varicelor se poate folosi tratamentul cu laser sau scleroterapia, care presupune injectarea unei soluţii saline în vena bolnavă.
Dieta şi stilul alimentar contează extrem de mult în ceea ce priveşte prevenirea şi controlul acestei boli. Vara, când temperatura este mai ridicată, varicele se agravează. Netratate, ele pot cauza eczeme varicoase, iar în cazuri grave, ulceraţii şi iritaţii ale piciorului. Printre cauzele apariţiei varicelor se numără lipsa de mişcare, obezitatea, sarcina, constipaţia, încălţămintea cu tocuri înalte, statul jos sau în picioare pentru mult timp, şi, nu în ultimul rând, factorul ereditar.
Alimentaţia este foarte importantă în tratarea varicelor. Se recomandă consumul unor alimente ce conţin grăsimi sănătoase, precum avocado, sardine, nuci, ulei de măsline, ficat, ouă, crustacee şi seminţe. Trebuie evitate alimentele prăjite şi sărate, carnea de porc, grăsimile animale, mezelurile, conservele şi produsele de patiserie.
Se recomandă masajul tălpilor, zilnic, timp de zece minute. Purtarea ciorapilor elastici, menţinerea unei greutăţi corporale în limite normale şi exerciţiul fizic regulat pot fi benefice în tratarea varicelor. De asemenea, pentru eliminarea varicelor se poate folosi tratamentul cu laser sau scleroterapia, care presupune injectarea unei soluţii saline în vena bolnavă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii