Sănătate Vedetele începutului de toamnă şi beneficiile lor pentru organism
Sănătate: Vedetele începutului de toamnă şi beneficiile lor pentru organism
08 Sep, 2015 14:47
ZIUA de Constanta
1663
Marime text
Castanele şi nucile sunt bogate în proteine, antioxidanţi, acizi graşi esenţiali, fibre, vitamina E şi minerale. Toate aceste substanţe previn bolile cardiovasculare, reglează presiunea arterială şi ajută în procesul de învăţare. Originară din regiunile temperate ale emisferei nordice, castana comestibilã este un medicament natural foarte eficient. Castanele sunt alimente uşoare pe care sistemul digestiv le acceptă şi le digera repede. Ele sunt indicate persoanelor cu probleme de digestie, celor care doresc să-şi întărească musculatura, dar şi celor anemice. De asemenea, pot trata tusea convulsivă şi sunt adjuvante benefice în cazul tratamentului afecţiunilor respiratorii.
Nucile sunt pline de vitamine din grupul B, fosfor, fier, cupru, potasiu şi proteine. Ele conţin antioxidanţi şi o substanţă care ajută în procesul de învăţare şi memorare. Totodată, au un rol important în prevenirea apariţiei cancerului. Tot datorită substanţelor antioxidante pe care le conţine, nucile împiedică proliferarea tumorilor. Consumate frecvent, împiedică şi îngroşarea arterelor, previn bolile de inimă şi atacul vascular cerebral. Contribuie la scăderea colesterolului, datorită conţinutului de acizi graşi Omega-3. Miezul de nucă este recomandat a fi consumat în cazuri de extenuare, epuizare, slăbiciune generală sau după operaţii, pentru refacerea celulară.
Nucile sunt pline de vitamine din grupul B, fosfor, fier, cupru, potasiu şi proteine. Ele conţin antioxidanţi şi o substanţă care ajută în procesul de învăţare şi memorare. Totodată, au un rol important în prevenirea apariţiei cancerului. Tot datorită substanţelor antioxidante pe care le conţine, nucile împiedică proliferarea tumorilor. Consumate frecvent, împiedică şi îngroşarea arterelor, previn bolile de inimă şi atacul vascular cerebral. Contribuie la scăderea colesterolului, datorită conţinutului de acizi graşi Omega-3. Miezul de nucă este recomandat a fi consumat în cazuri de extenuare, epuizare, slăbiciune generală sau după operaţii, pentru refacerea celulară.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii