Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:32 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Vişinele, o sursă importantă de antioxidanţi

ro

28 Jun, 2015 11:01 2284 Marime text
Consumul frecvent de vişine aduce beneficii organismului şi acţionează pozitiv asupra sănătăţii inimii şi a arterelor. Vişinele sunt o sursă importantă de vitamine (PP, E, B1, B2), carotene, zaharuri şi minerale, precum fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru şi zinc. Au un conţinut bogat de potasiu ce contribuie la sănătatea pielii, dar şi la arderea caloriilor şi reducerea ţesutului adipos, fiind indicate în curele de slăbire.
 
Vişinele sunt pline de antioxidanţi, în special de antocianine care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi contribuie la echilibrarea sistemului nervos. De asemenea, conţin substanţe care stopează dezvoltarea celulelor canceroase şi protejează împotriva cancerului de ficat, sân, plămâni, piele şi colon. Consumul regulat de vişine contribuie la scăderea grăsimii de pe abdomen, scade nivelul colesterolului şi al acidului uric din sânge, favorizează digestia şi încetineşte îmbătrânirea.
 
Vişinele au efect de detoxifiere a organismului, îndeosebi a rinichilor, întăresc imunitatea organismului şi asigură producerea colagenului. În plus, vişinele pot fi întrebuinţate şi pentru unele tratamente faciale, cum ar fi eliminarea petelor şi a pistruilor. Aceste fructe au drept efect regenerarea şi tonifierea pielii. Conţinutul de fibre din vişine contribuie la combaterea problemelor digestive şi a constipaţiei. 

Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii