voceaconstantei.ro Atenţie sporită asupra filtrului organismului. Cele mai eficiente remedii pentru detoxifierea ficatului
voceaconstantei.ro:Atenţie sporită asupra filtrului organismului. Cele mai eficiente remedii pentru detoxifierea
15 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
1710
Marime text
Zi de zi suntem bombardaţi cu alimente din ce în ce mai procesate, mai fine, mai gustoase, mai dulci, însă nu ne gândim nicio clipă că pentru a face faţă stresului alimentar la care îl supunem, organismul nostru trebuie să „lucreze” la capacitate maximă. Unul din organele corpului care are cel mai mult de suferit este ficatul, tocmai pentru că el are peste 500 de funcţii în organism. Detoxifierea ficatului şi susţinerea funcţiilor acestui organ este esenţială în zilele noastre, când orele de odihnă sunt puţine, iar programul de viaţă şi hrana sunt haotice.
Ficatul este tot timpul activ iar în cazul unei alimentaţii bazată mereu pe alimente cu grăsimi saturate, aditivi, E-uri, zaharuri, alcool sau fumat, acesta poate ajunge să fie suprasolicitat şi mereu expus la acţiunea radicalilor liberi. Ficatul este principalul organ responsabil de scoaterea şi descompunerea toxinelor care intră în organism. Acesta produce bila, un agent de detoxifiere metabolic, indispensabil în descompunerea grăsimilor din alimente. Buna funcţionare a ochilor, creierului, articulaţiilor şi rinichilor sunt toate dependente de buna funcţionare a ficatului. O persoană care locuieşte în mediul urban, stă la birou câteva ore pe zi, nu face prea multă mişcare, mănâncă hrană procesată, prăjită şi cu grăsimi, nu poate avea decât un ficat suprasolicitat. Fără o detoxifiere reală de câteva ori pe an ficatul nu va putea funcţiona în mod eficient. Dieta de detoxifiere a ficatului presupune eliminarea mâncărurilor grase şi a prăjelilor din alimentaţie, creşterea consumului de alimente bogate în proteine şi acizi graşi Omega 3, evitarea alcoolului şi reducerea aportului de zahăr şi sare.
Există multe plante şi alimente care pot ajuta în mod natural la curăţarea ficatului prin stimularea capacităţii sale naturale de a curăţa toxinele din organism. Usturoiul consumat în cantităţi mici are capacitatea de a activa enzimele hepatice care ajută organismul la eliminarea toxinelor. Şi consumul de grapefruit, un fruct bogat în antioxidanţi şi vitamina C, contribuie la accelerarea proceselor de curăţare naturală a ficatului. Dintre toate legumele şi fructele, sfecla roşie are cele mai mari virtuţi de detoxifiere a ficatului, de stimulare şi îmbunătăţire a funcţiei hepatice per ansamblu, dar şi sucul de morcovi cu spanac. De asemenea, şi ceaiul verde şi legumele cu frunze verzi (rucola, frunze de păpădie, spanac, muştar, brocoli şi altele) contribuie la fluxul bilei. Şi alte alimente înrudite nutriţional cu legumele verzi, cum ar fi iarba de grâu, de orz, dar şi algele verzi au acelaşi efect asupra ficatului, însă spre deosebire de legumele verzi, acestea sunt mult mai bogate în clorofilă şi substanţe nutritive. Consumate cu moderaţie, uleiurile organice presate la rece de cocos, măsline, cânepă sau din seminţe de in ajută organismul prin asigurarea unei baze de lipide bune.
Plantele minune
Sunt şi plante care au acelaşi efect asupra organismului cum ar fi anghinarea – „prietena ficatului” în limbaj generic are cea mai mare putere de a îndepărta compuşii toxici din ficat. Consumul acestei plante scade totodată colesterolul şi grăsimile din sânge la fel ca şi rozmarinul, care are acelaşi efect asupra ficatului. Rostopasca, cicoarea, rădăcina de păpădie, turmenicul organic, menta şi salvia, consumate ca atare sau sub formă de capsule sau extracte lichide dovedesc că sunt cei mai buni aliaţi atunci când vine vorba despre a ajuta ficatul să filtreze mai bine toxinele.
Armurariul are un conţinut bogat în silimarină, aminoacizi, lipide şi acid fumaric, fiind indicat în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale ficatului, hepatitelor acute sau cronice. De asemenea, frunzele de măslin au în compoziţia lor unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali ce împiedică depunerea colesterolului rău pe artere şi îmbătrânirea prematură a celulelor. Proprietăţile frunzelor de măslin au un efect important în împiedicarea procesului de oxidare a organismului, ajută şi stimulează digestia, reglând totodată şi tensiunea arterială. Rădăcina de păpădie conţine taraxacină şi inulină, substanţe care ajută la eliminarea toxinelor din organism, la intensificarea tranzitului intestinal şi la creşterea tonusului întregului organism. Ceaiul de păpădie are rezultate remarcabile în detoxifierea organismului, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpului.
Enzimele care sunt responsabile pentru aproape toate activităţile corpului sunt construite în ficat. Acumularea de toxine şi alte substanţe nocive în corp poate duce la apariţia stărilor de epuizare care în timp pot favoriza afecţiuni hepatice sau renale. Tocmai de aceea sunt indicate curele de detoxifiere cu ajutorul cărora ficatul şi rinichii sunt ajutaţi să elimine toxinele.
Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii