Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Cele mai bune ceaiuri și remedii naturiste pentru a scăpa de kilogramele în plus

ro

14 May, 2016 00:00 2122 Marime text

Pentru că vremea caldă bate la ușă, fiecare dintre noi se gândește să-și pregătească corpul pentru vară. Dacă nu prea sunteți adepta sportului, însă nu vă este greu să renunțați la câteva alimente, puteți ține cont și de câteva sfaturi pentru ca rezultatele să se vadă cât mai repede. O abordare naturistă în chestiunea kilogramelor în plus ar putea fi o idee excelentă pentru corpul tău. Printre cele mai cunoscute metode de detoxifiere se numară și cele pe bază de ceaiuri. Ceaiul verde este un bun detoxifiant și diuretic, dar stimulează și arderea grăsimilor, ajutând la controlul nivelului de colesterol din organism. Ceaiul din frunze uscate sau rădăcină uscată de păpădie este un excelent detoxifiant hepatic, fiind recomandat și în curele de slăbire, deoarece reglează tranzitul intestinal și combate obezitatea.

Ceaiul de galbenele este un bun detoxifiant hepatic și un tonic digestiv. La fel și ceaiul de urzică stimulează eliminarea toxinelor din sânge și rinichi, fiind un bun diuretic. Ceaiul de urzica este recomandat și pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind pofta de dulciuri. Ceaiul de mușețel este un bun detoxifiant pentru sistemul digestiv și ficat, are proprietăți antimicrobiene și este recomandat ca adjuvant în tratamentul gastritelor, enteritelor și colitelor. Ceaiul de armurariu este antioxidant și un puternic detoxifiant și regenerator hepatic. Ceaiul de lămâie conține multă vitamina C, accelerează metabolismul și scade pofta de mâncare. Ceaiul de lemn dulce se folosește pentru detoxifierea ficatului și creșterea imunității. Ceaiul din frunze de afin este excelent atât ca adjuvant în slăbire, cât și ca supliment în cazul persoanelor ce suferă de diabet, fiind cunoscut și sub numele de „insulină vegetală”. Acesta reglează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea excesului de zaharuri din sânge, de aceea se recomandă în mod special persoanelor cărora le place să consume multe dulciuri, dar și celor care au frecvent balonări. Ceaiul de soc este de asemenea laxativ și te ajută să transpiri, eliminând astfel toxinele din organism, atât prin efectul sudorific, cât și prin stimularea digestiei. Băut timp de mai multe săptămâni, aceasta infuzie naturală te va face sa mănânci mai puțin, întrucât inhiba apetitul.

Ceaiul din mătase de porumb reprezintă, si el, un adjuvant excelent în curele de slăbire, fiind diuretic, ușor laxativ și ajutând în același timp la tratarea tulburărilor specifice femeilor care se afla la menopauză, precum bufeurile. Ceaiul de cătină, comercializat de regulă sub forma de fructe uscate, este gustos și plin de vitamine (conține, printre alte substanțe nutritive, vitaminele A, B, C si aminoacizi), fiind recomandat chiar și în cazul avitaminozelor ce pot apărea în urma unui regim alimentar foarte strict. De asemenea, are efect energizant și tonifiant asupra întregului organism, deci îl poți consuma cu succes în cadrul curelor de slăbire. Și ceaiul din cozi de cireșe are proprietăți vitaminizante și tonifiante, având în plus și un efect puternic detoxifiant.

Spirulina ajută la regenerarea celulelor şi îmbunătăţeşte metabolismul. Spirulina e o algă minunată, deoarece reprezintă o sursă de aminoacizi de calitate, enzime şi oligominerale importante în procesele metabolice. Un supliment cu efect similar este L-Carnitina. Ardeiul iute intensifică arderea caloriilor, însă nu toate persoanele îl pot consuma în perioada caldă. Atenţie şi la cantitate, întrucât un consum excesiv poate favoriza gastrita. Seminţele de chimen, la fel ca cele de muştar sunt puternic digestive, ameliorează balonările, sunt slab laxative şi ajută la metabolizarea mai rapidă a alimentelor. Pentru a beneficia de aceste efecte, este suficient să adăugaţi câteva seminţe în mâncare sau chiar să le consumaţi ca atare. Datorită enzimelor pe care le conţine, ananasul ajută stomacul să digere mult mai bine alimentele, mai ales grăsimile şi proteinele din compoziţia acestora. Medicii recomandă să consumaţi zilnic câteva bucăţi din acest fruct în stare crudă, nu în compot, deshidratate sau confiate.
Sursa: Voceaconstantei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii