Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Cum ne tratăm inflamarea amigdalelor cu remedii clasice

ro

22 Nov, 2015 00:00 2955 Marime text


Afecțiune de sezon sau nu, inflamarea amigdalelor creează neplăceri atât adulților, dar mai ales copiilor. Amigdalele se inflamează din cauză expunerii la microorganisme, cele mai frecvente fiind bacteriile streptococice sau virusurile. Netratată corespunzător, amigdalita poate deveni periculoasă, poate ataca inima sau provoca reumatism articular acut. Celebrul Specialiștii ne recomandă câteva plante ce ajută la calmarea simptomelor şi care luptă împotriva infecţiei.

Una dintre ele poate fi echinaceea ce are rol de stimulare în vederea distrugerii bacteriilor şi virusurilor de către anumite tipuri de celule albe din sânge. Persoanele care se confruntă des cu infecţii bucale sunt sfătuite să facă regulat cure cu echinaceea şi genţiană, cu rol dezinfectant. Echinaceea se găseşte sub formă de capsule sau sub formă de ceai. Un alt aliat eficient împotriva amigdalitei este usturoiul. În stare naturală sau sub formă de capsule, acesta luptă împotriva infecţiilor gâtului. Amestecul de suc de ridiche cu miere poate fi un aliat perfect pentru a calma rănilor septice. Coaja de stejar are bune proprietăți antiinflamatorii iar decoctul făcut din ea este util pentru a se clăti gâtul suferind de pe urma inflamării amigdalelor.  Sucul de aloe este foarte popular în medicina populară ca un agent antiinflamator eficient care poate fi utilizat în amigdalite cronice. Pentru vindecarea bolii este necesar pentru a amesteca suc de aloe cu miere naturală, în proporție de unu la trei, adică mai multă miere. Cu acest preparat trebuie uns amigdalele bolnave zilnic timp de 14 zile. Această procedură ar trebui să fie efectuat pe stomacul gol.

Tratarea amigdalitei cu remedii populare este posibilă și cu propolis convențional. De obicei, propolisul nu are restricții sau contraindicații în utilizare.

Tratament cu iaurt

Adaugă o lingurița de sirop făcut din solduri de trandafir într-un pahar cu iaurt (chefir) și două linguri suc de sfeclă și suc stors de la o jumătate de lămâie și se amestecă. Beţi câte două linguri de două ori pe zi. Pentru păstrare puteți pune în frigider.
În Germania se foloseşte gargară cu ceai cald de salvie pentru tratarea amigdalelor inflamate deoarece această plantă are un puternic efect antimicrobian, calmant, astringent datorită taninurilor conţinute. În China rădăcina de păpădie se fierbe, cam 30 g de rădăcină în două, trei căni cu apă clocotită, până când lichidul scade la jumătate. Siropul rezultat este bun în acest sens.
Iritaţiile în gât provoacă dureri înţepătoare şi sunt însoţite de congestii nazale, strănut şi tuse. Acestea pot fi tratate cu ceai de muşeţel, un excelent antibiotic. Pregăteşte o infuzie de muşeţel dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml apă. Bea două-trei căni de ceai călduţ pe zi, îndulcit cu miere sau poţi face gargară. De asemenea, se poate folosi și tinctura de gălbenele. Aceasta are proprietăţi antiinflamatorii, antiseptice şi anestezice. Tinctura se prepară din două-trei flori de gălbenele la 100 ml de alcool. Diluaţi 10-15 picături de tinctură în 100 ml apă şi foloseşte-o ca să faci gargară, de trei ori pe zi.

Cataplasme cu cartofi fierți

Clasicele cataplasme cu cartofi pe care le foloseau bunicile noastre chiar pot avea efectul scontat dacă aveţi o problemă legată de inflamarea amigdalelor. Recunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antivirale, cartoful este eficientcând este utilizat extern, sub formă de cataplasmă. Fierbe 500 grame de cartofi în coajă, după care pune-i într-un şervet şi zdrobeşte-i. Pentru a evita arsurile, înfăşoară-ţi gâtul într-un prosop şi aşează cartofii deasupra. Lasă-i să acţioneze până când se răcesc.

Dacă ai temperatură ridicată şi frisoane din cauza amigdalitei, lămâia îţi vine în ajutor.
Amestecă o lingură de zeamă de lămâie într-un sfert de litru de apă şi lasă câteva minute să se amestece. Înmoaie un şervet, presează-l uşor pentru a îndepărta surplusul de lichid şi aşează-l în jurul gâtului. Ţine compresa o oră, după care e bine să stai cel puţin o oră într-un loc călduros.

Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii