Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Cum să ameliorăm durerile articulației genunchiului fără medicamente

ro

03 Nov, 2015 00:00 1862 Marime text


Durerile de genunchi reprezintă o problemă pentru o mare parte din populație. Acestea apar ca simptome în cadrul unei arii largi de patologii, de la boli inflamatorii până la boli degenerative. Apar cu precădere la persoanele ce au activitate fizică intensă, ce solicită articulația genunchiului. De cele mai multe ori nu reprezintă probleme grave, fiind generate de regulă de efort intens, însă sunt anumite fenomene de însoțire ale durerilor ce pot să fie indicii pentru identificarea unei patologii anume. Durerile pot fi și altfel ameliorate decât cu medicamente clasice. Câteva preparate simple pe care le pregătim în casă îți vor fi de folos atunci când durerile sunt supărătoare.

Oboseala articulației se manifestă dureros, însă această condiție nu este una gravă și poate fi tratata ușor și acasă. Pot fi însă, în cazul inflamației persistente, cauze autoimune, precum în poliartrita reumatoidă. Pe lângă bolile inflamatorii exista și artroza genunchiului, o afecțiune ce presupune un proces degenerativ îndelungat și ireversibil al articulațiilor. Gonartroza este întâlnită în special la persoanele în vârstă sau la persoanele obeze. Apare ca urmare a slăbirii capacității de protecție articulară și a creșterii solicitării articulației. În mod normal există un echilibru între cele două elemente, însă în aceasta patologie balanța este înclinată înspre suprasolicitarea articulației.
Persoana ce suferă de dureri la nivelul genunchiului trebuie să înceteze solicitarea articulației genunchiului. Repausul are efect benefic asupra durerilor articulare. Compresele reci sau gheata pot fi soluții imediate foarte utile pentru această afecțiune.

Pentru cei care au încercat tratamentele alopate însă doresc o alternativă există tratamentele naturiste care, pe lângă faptul că nu au efecte adverse, ar putea fi mult mai eficiente decât cele dintâi folosite.
Un remediu eficient ar putea fi un preparat pregătit de dumneavoastră din alcool amestecat cu ardei iute. Este nevoie de 200 ml de vodcă de 40 în volum și de 60 g de ardei iuți uscați. Ardeii se țin în alcool o săptămână  după care zilnic ungeți-vă locul dureros de două ori pe zi. Dacă apare o reacție alergică, întrerupeți aplicarea. Și sarea fierbinte poate avea efect nesperat. Faceți din pânză de bumbac un săculeț de mărimea unei cărți. Umpleți-1 cu vată, cu grosimea de 2 – 3 cm. Prăjiți ușor, pe foc mic, 60 g de sare, puneți-o în săculeț și legați-1 bine. Tineți săculețul pe locul dureros și acoperiți cu o pătură, timp de o oră. Continuați tratamentul o săptămână. Puteți face și o baie de cărbuni. Aveți nevoie de 240 g de cărbuni (de la magazinele pentru grădinărit sau cele care vând accesorii pentru grătarele în aer liber). Țineți cărbunii zece minute în apa clocotită, apoi scoateți-i și uscați-i. Când faceți baie, puneți-i în cadă, înveliți într-un săculeț de pânză, și țineți genunchiul 30 de minute în apă caldă, o dată pe zi, timp de o lună. Puteți să uscați cărbunii și să-i folosiți din nou. După o baie calda loviți-vă ușor picioarele și labele picioarelor cu o perie de păr, timp de cinci-zece minute. Peria va acționa ca un mănunchi de ace de acupunctură, stimulând circulația și a sângelui.

Puteți spăla locul afectat cu oțet și ceapă verde: Este nevoie de 300 ml de oțet de vin, 300 ml de apă, 500 g de ceapă verde. Tăiați ceapa verde în bucăți de 2 cm, puneți-o într-o oală împreună cu oțetul și apa și dați într-un clocot, înmuiați în zeamă o bucată de tifon și spălați-va ușor genunchiul timp de zece minute, de două ori pe zi. Reîncălziți zeama dacă se răcește. Daca apare o reacție alergică, întrerupeți aplicarea.

Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii